20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την ανάκαμψη της Wall Street

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ευρωαγορές κινούνται ανοδικά τη Δευτέρα, επωφελούμενες από την ανάκαμψη της Wall Street που οδήγησε τον δείκτη αναφοράς S&P 500 σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,7% υψηλότερα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών να διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος.

Οι κλάδοι των αυτοκινητοβιομηχανιών, των ταξιδιωτικών εταιρειών και της τεχνολογίας σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ήταν ο μοναδικός κλάδος που παρουσίασε πτώση 0,05%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0.75%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,01%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0.47%. 

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0.11%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται 1.03%. 

Η ASML Holdings ενισχύθηκε 2,2% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της ολλανδικής εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών από την Bernstein σε “outperform” από “market-perform”.

Η προσοχή των επενδυτών έχει στραφεί στην απόφαση για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται στις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Όσον αφορά τις λοιπές εξελίξεις, η μετοχή της Kindred σημείωσε άλμα 16,8%, αφού η γαλλική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών La Francaise des Jeux κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για την ευρωπαϊκή διαδικτυακή της ομότιμη εταιρεία με προσφορά ύψους 28 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της La Francaise ενισχύθηκε κατά σχεδόν 5%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό