20 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Άνοδος στη Wall αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Με άνοδο έκλεισε ο Dow Jones τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, η οποία προσπάθησε να ανακάμψει μετά από μία εβδομάδα απωλειών. Η θετική αυτή στροφή λαμβάνει χώρα τη στιγμή που οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αλλά και τις εταιρικές ανακοινώσεις δεύτερου τριμήνου.

Η Dow Jones ενισχύθηκε κατά 209,52 μονάδες ή 0,62% κλείνοντας στις 33.944,40. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 4.409,53 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 13.685,48 μονάδες με άνοδο 0,18%.

Τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, ενώ θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο S&P 500 υποχώρησε `1,16%, ενώ ο Nasdaq και ο Dow υποχώρησαν 0,92% και 1,96% αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν λιγότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, η ελαφρώς μεγαλύτερου του αναμενομένου αύξηση του ρυθμού αύξησης των ωριαίων αποδοχών εγείρει ανησυχίες ως προς τη δυναμική περαιτέρω επιτοκιακών αυξήσεων από την Φέντεραλ Ριζέρβ.

Ο Τομ Λι της Fundstrat βλέπει τον πληθωρισμό να υποχωρεί περισσότερο απ΄ό,τι αναμένεται, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ράλι.

Την ίδια στιγμή, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τα εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, αρχής γινομένης των κορυφαίων χρηματοοικονομικών ομίλων BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό