18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Άνοδος για τρίτη διαδοχική εβδομάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με άνοδο κατάφερε να κλείσει και σήμερα η Wall Street παρά τη νευρικότητα και τις διακυμάνσεις που παρουσίαζε λίγο πριν το κλείσιμο, σφραγίζοντας ωστόσο μία ανοδική εβδομάδα.

O S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 4.514,02 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.947,28 μονάδες με οριακή άνοδο 0,01%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,08% στις 14.125,48 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες σημείωσαν άνοδο για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. O S&P 500 ενισχύθηκε 2,2%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,4%. Ο Dow έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,9%. Πρόκειται για το πρώτο ανοδικό σερί τριών εβδομάδων για τους Dow και S&P 500 από τον Ιούλιο και το πρώτο από τον Ιούνιο για τον Nasdaq.

Ιδιαίτερα θετικός έχει αποδειχθεί και ο Νοέμβριος μέχρι στιγμής και για τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες. Ο S&P 500 ενισχύεται 7,6% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ ο Dow 5,7% και ο Nasdaq 9,9%.

Tα κέρδη πυροδοτήθηκαν από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία δημιούργησαν στους επενδυτές την προσδοκία ότι τα χειρότερα έχουν παρέλθει και ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση των επιτοκίων.

«Πιστεύω ότι το τέλος του έτους θα κλείσει με εντυπωσιακό ράλι», αναφέρει ο Σκοτ Λάντνερ, επικεφαλής επενδύσεων της Horizon Investments. O ίδιος πιστεύει ότι «η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ποιός θα είναι ο τομέας με τα μεγαλύτερα κέρδη, οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ή οι αναδυόμενες αγορές; Ή θα συνεχιστεί το ράλι των τεχνολογικών μεγάλης κεφαλαιοποίησης;»

Η μετοχή της Gap ενισχύθηκε 29% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Ο Τζόε Τερανόβα της Vitrus Investment Partners σημειώνει ότι η ιστορία έχει δείξει ότι δεν πρέπει να βιάζεται κάποιος να πωλήσει σε μία ήρεμη αγορά. «Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να βιαστούν να πωλήσουν σε μία αγορά τόσο ήρεμη όσο η σημερινή. Ακόμη και εάν η οικονομία επιβραδυνθεί το 2024 και το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της αγοράς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, είναι καλύτερο να είναι κάποιος αγοραστής», επισημαίνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό