16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Άνετος» Ολυμπιακός, ξεπέρασε το εμπόδιο του Περιστερίου και πάει ημιτελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς να ζοριστεί ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει το Περιστέρι και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες καταφέρανε να πάρουνε τη νίκη με 87-68 και δείξανε τις προθέσεις τους για τη διοργάνωση, όπου στοχεύουν στην τρίτη διαδοχική κατάκτηση.

Εξαιρετική εμφάνιση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (15 πόντουι και 4 ασίστ), Κώστα Παπανικολάου (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Μόουσες Ράιτ (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 μπλοκ). Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τον νικητή του Πανιώνιος – Περιστέρι.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης με τον Άλεκ Πίτερς, με το Περιστέρι να είχε απάντηση με τρίποντο του Λεωνίδα Κασσελάκη για το 3-2. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ήταν κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες, με το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη, να είχε προβάδισμα 4 πόντων (12-8) μετά από δίποντο του Ράγκλαντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους τα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου και με κύριο πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου, είχαν το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με 21-16. 

Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο είχε πετύχει το πρώτο καλάθι του δευτέρου δεκαλέπτου για το 24-16, ενώ η διαφορά είχε φτάσει και τους 11 (27-16). Το Περιστέρι είχε μειώσει σε 27-18, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε δώσει… ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να κάνει το 34-20 μετά από βολές του Λαρεντζάκη.

Οι Περιστεριώτες, με ένα σερί 5-0 στο τέλος του ημιχρόνου, μπορέσανε να μειώσουν στους 8, με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο ημίχρονο με 40-32.

Το δεύτερο μέρος

Μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γουίλιαμς-Γκος, ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώτησε από τον αγωνιστικό χώρο. Οι Πειραιώτες, δεν πτοήθηκαν από την απουσία του Αμερικανού και είχαν καταφέρει με επιμέρους σκορ 16-4, να πάρουν το προβάδισμα με 52-36.

Το «μαχητικό» Περιστέρι, είχε ρίξει τη διαφορά στους 9 (54-45), ωστόσο ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις επιθετικά, με αποτέλεσμα στο τέλος του δεκαλέπτου να είναι μπροστά στο σκορ με 62-47.

Τα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε μόνιμα διψήδια διαφορά, με τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, να είχε μειώσει στους 10 (64-54). Οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και φτάσανε στη νίκη με 87-68.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-32, 62-47, 87-68

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό