20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άνετος και ωραίος ο Ολυμπιακός στο Κάουνας και πάει για δύο «τελικούς»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στη «Ζαλγκίριο Αρένα», επικράτησε με 95-76 της Ζαλγκίρις και και διατηρήθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας της Euroleague, σε ισοβαθμία με τη Φενερμπαχτσέ. Μεγάλη εμφάνιση από τον Τόμας Γουόκαπ που σημείωσε με ρεκόρ καριέρας με 22 πόντους, στους 20 σταμάτησε ο εντυπωσιακός Σακίλ ΜακΚίσικ.

Έτσι, οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για δύο διαδοχικούς «τελικούς» στο ΣΕΦ, αφού υποδέχονται την Βίρτους Μπολόνια (07/03) και τον Παναθηναϊκό AKTOR (14/03), σε δύο αναμετρήσεις που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν την πρώτη 6άδα και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει play-off.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και με πολύ καλές άμυνες έβαλε δύσκολα στη Ζαλγκίρις. Ο Μουσταφά Φαλ μοίρασε μία εντυπωσιακή τάπα, αλλά ο Τόμας Γουόκαπ ήταν αυτός που ξεχώρισε, αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 11 πόντους, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Οι Λιθουανοί έκαναν εύκολα λάθη, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εύστοχοι και απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (41-39).

Εντυπωσιακό ήταν το τελευταίο play, για το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε τάιμ-άουτ για να το οργανώσει. Με 4.8 δευτερόλεπτα να απομένουν προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, ο ΜακΣίκικ πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό coast-to-coast κάρφωμα και ξεσήκωσε κάθε φίλο των Πειραιωτών που έβλεπε το παιχνίδι ή είχε ταξιδέψει στο Κάουνας.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα ανέβασε ρυθμό στο 3ο δεκάλεπτο και με τον εξαιρετικό Ράιτ πήρε μία… ανάσα, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 15 πόντους. Στο -13 βρέθηκαν οι γηπεδούχοι με το τέλος της 3ης περιόδου και ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν στο μπάσκετ που έπαιζε η ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα στο 4ο δεκάλεπτο και με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να ευστοχεί από… παντού, με τον Αμερικάνο να διαμορφώνει το τελικό σκορ και τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη. Ακολουθούν εντός έδρας αναμετρήσεις απέναντι σε Βίρτους Μπολόνια και Παναθηναϊκό AKTOR!

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-41, 56-69, 76-95

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό