23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άνετη τριάρα της Ντόρτμουντ επί της Φράιμπουργκ και άλμα τετράδας []

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πρωταγωνιστή τον Ντόνιελ Μάλεν ο οποίος βρήκε δις δίχτυα, η Ντόρτμουντ είχε εύκολο βράδυ Παρασκευής (09/02) απέναντι στην Φράιμπουργκ και επιβλήθηκε με 3-0 για την 21 αγωνιστική της Bundesliga, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για να εδραιωθεί στην τετράδα της βαθμολογίας.

Το ματς

Η Ντόρτμουντ μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο πρώτο ημίχρονο με την καθολική κατοχή της μπάλας, ενώ απείλησε για πρώτη φορά με αξιώσεις στο 14ο λεπτό, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Νόα Ατουμπόλου εκτινάχθηκε για μια εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ που έκανε ο Μάλεν. Ωστόσο, αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή, καθώς δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 16′, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Μάλεν ξανά πρωταγωνιστή αλλά αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ χάρη σε ένα δυνατό σουτ που κατέληξε στο δεξιό παραθυράκι της εστίας της Φράιμπουργκ.

Στο 35′ το παιχνίδι διακόπηκε κατόπιν… παρέμβασης των φίλων της Ντόρτμουντ οι οποίοι πετούσαν κέρματα και μπαλάκια του τένις στον αγωνιστικό χώρο, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία τους και την αντίθεσή τους στις τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν περί εισόδου επενδυτή στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Αυτή η εξέλιξη έφερε 12 επιπλέον λεπτά ως καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 8ο λεπτό εξ αυτών, ο Μάλεν χτύπησε και πάλι χάρη στην ωραία ασίστ του Φίλκρουγκ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με μια επαφή για να γράψει το 2-0 το οποίο ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα της Βεστφαλίας συνέχισε να είναι απειλητική δίχως να κατεβάσεις στριφτές με τον Ατουμπόλου να έχει απάντηση στο δυνατό σουτ του Φίλκρουγκ στο 53ο λεπτό, διατηρώντας το 2-0.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι παράσταση για ένα ρόλο και αυτόν να κατέχει η Ντόρτμουντ, η οποία έφτασε στο τελικό 3-0 με γκολ του Φίλκρουγκ στο 87ο λεπτό βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα και υπογράφοντας μια άνετη νίκη για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό