21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άνετη και «ωραία» η ΑΕΚ απέναντι στην Κηφισιά και… περιμένει το ντέρμπι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ με… μαγευτικό ποδόσφαιρο επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς για την 23η αγωνιστική της Super League. Ο Λιβάι Γκαρσία, παρόλο που είδε τον αντίπαλό του Βασίλη Σπίνο να αποβάλλεται (4′) και το πέναλτι του να σώζεται από τον Κώστα Αναγνωστόπουλο (8′), σκόραρε μέσα σε πέντε λεπτά δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (19, 24′). Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, σκοράροντας το «παρθενικό» του γκολ (90′). 

Με αυτή την νίκη η ΑΕΚ «πέρασε» τον Παναθηναϊκό με ένα βαθμό και πλέον είναι στην 2η θέση με 52 βαθμούς και… περιμένει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Η Κηφισιά, μετά την νίκη του ΠΑΣ Γιάννενα στον Βόλο, «έπεσε» στη  14η θέση έχοντας 16 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι «απείλησαν» την αντίπαλη εστία μόλις στα 50 δευτερόλεπτα. Ο Σταύρος Πήλιος σέντραρε για τον Γκαρσία και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ (1′). 

Στην επόμενη φάση, η «ένωση» κέρδισε πέναλτι, το οποίο το έκανε ο Βασίλης Σπίνος πάνω στον Γκαρσία. Ο Έλληνας αμυντικός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης (4′). Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος με… ηρωική επέμβαση απέκρουσε το πέναλτι του φορ των γηπεδούχων.

Οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα στο σκορ (19′). Ο Νίκλας Ελίασον έβγαλε την σέντρα για τον Γκαρσία, ο οποίος έστειλε την μπάλα με το… κεφάλι στα δίχτυα του Έλληνα κίπερ, για να κάνει το 1-0 στο ματς. 

Το 2-0 ήρθε λίγα λεπτά μετά για τον «δικέφαλο» (24′). Ο Πήλιος σέντραρε για τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, αλλά εκεί ήταν ο Γκαρσία για να πάρει το… ριμπάουντ και να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα… χόρευαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να πετύχουν και τρίτο τέρμα στο 28ο λεπτό, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε στην αρχή της φάσης τον Πήλιο εκτεθειμένο. 

Με την συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Λιούμπισιτς έκανε το τελικό 3-0 στην αναμέτρηση με το κεφάλι μετά από σέντρα του Νόρντιν Άμραμπατ. 

Η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική θα «ταξιδέψει» στην Λαμία, για να παίξει με την ομάδα της πόλης. Παράλληλα ,η Κηφισιά θα αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης».  

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό