26.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού (95-81) επί της Μπασκόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιστροφή στιν νίκες για το “τριφύλλι” με κορυφαίους του Λεσόρ και Μήτογλου

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός στην Euroleague επικρατώντας της Μπασκόνια με 95-81, κάνοντας δυναμική επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Η αναμέτρηση ήταν κομβικής σημασίας και για τις δυο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να αγνοεί πιο θετικό αποτέλεσμα στην Euroleague σε δυο αναμετρήσεις με αντιπάλους την Φενέρ και την Μακάμπι στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Από την πλευρά των Βάσκων, με τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες από Μπάγερν και Ζαλγκίρις στην Euroleague και από την Μάλαγα για το Ισπανικό πρωτάθλημα. Στο πρώτο 10λεπτο η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια θέλησε να τρέξει και με κύριους εκτελεστές τους Χάουαρντ και Μάνιον, είχαν τα επιθετικά ηνία της αναμέτρησης με τους “πράσινους” να κυνηγάνε στο σκορ. Ο Σλούκας με προσωπικούς του πόντους έδωσε στην ομάδα του Αταμάν αυτό που χρειαζόταν, με την διαφορά να καλύπτεται και το σκορ της πρώτης περιόδου να κλείνει 24-22.

Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός απελευρώθηκε με συνεχόμενους πόντους, κυρίως με την έλευση του Ντίνου Μήτογλου στο παρκέ και τις συνεργασίες που έβγαλε με τον Ματίας Λεσόρ. Η παίκτες του Πεναρόγια έβγαλαν αντίδραση, φτάνοντας το σκορ στο καλάθι, όμως ο Γάλλος σέντερ του “τριφυλλιού” ήταν κυρίαρχος. Οι παίκτες του Αταμάν ανέβασαν την διαφορά κατά τρεις πόντους σε σχέση με αυτή την πρώτης περιόδου, κλείνοντας το ημίχρονο με +5 και σκορ 48-43.

Στην επανάληψη ο Λεσόρ μπήκε με τον ρυθμό που είχε από το πρώτο μέρος, με τον σέντερ των “πράσινων” να είναι ο κύριος σκόρερ στην επίθεση και ο παίκτης βαρόμετρο στην άμυνα χτίζοντας τις επιθέσεις. Εμπόδιο στα σχέδια του “τριφυλλιού” ήταν ο Μαρίνκοβιτς, με τον Σέρβο να εκτελεί όλες τις φάσεις που βρήκε από τα 6,75. Οι μαχητικοί Βάσκοι άντεχαν σε όλη την διάρκεια της τρίτης περιόδου, με τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης να κολλάνε στην επίθεση, αλλά με τον διεθνή Γάλλο ψηλό να έχει ότι χρειάζεται για να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Το σκορ πριν την τελευταία περίοδο ήταν 70-66.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ισπανοί τα έπαιξαν όλα για όλα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα επί μέρους σκορ 11-2 και να ξεφεύγει κάνοντας σωστές επιλογές μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Οι Λεσόρ και Μήτογλου κυριάρχησαν και στις δύο μεριές του παρκέ, τελειώνοντας ουσιαστικά γρήγορα το ματς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό