21.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Άνδρας έπεσε νεκρός κατά την διάρκεια των επεισοδίων, λέει η εισαγγελία

Ειδήσεις Ελλάδα

Έρευνα για τον θάνατο ενός 27χρονου άνδρα ξεκίνησαν οι Γάλλοι εισαγγελείς, καθώς χτυπήθηκε από βλήμα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η εισαγγελία της Μασσαλίας.

Σε όλη τη Γαλλία σημειώθηκαν ταραχές μετά την κηδεία του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η πιθανή αιτία του θανάτου στη Μασσαλία ήταν ένα βίαιο χτύπημα στο στήθος από ένα βλήμα «flash-ball», όπως χρησιμοποιείται από την αστυνομία των ΜΑΤ, αλλά δεν διευκρίνισαν ποιος πυροβόλησε ή ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του όπλου. Η πρόσκρουση οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή και αιφνίδιο θάνατο.

Ο άνδρας πέθανε τη νύχτα της 1ης προς 2 Ιουλίου, ενώ η Μασσαλία είχε κατακλυστεί από ταραχές και λεηλασίες, αλλά οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί πού βρισκόταν ο άνδρας όταν πυροβολήθηκε ή αν το θύμα είχε λάβει μέρος στις ταραχές.

Το μεγαλύτερο σημείο «ανάφλεξης» το Σάββατο ήταν στη Μασσαλία, όπου η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έδωσε οδομαχίες με νεαρούς γύρω από το κέντρο της πόλης μέχρι αργά τη νύχτα.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό