16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άναψαν 19 κεράκια στη μνήμη του Άλκη: 00:19

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα ημέρα, στην επέτειο της δολοφονίας του, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης Καμπανός, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο κόσμος που βρέθηκε εκεί άναψε 19 κεράκια, ακριβώς στις 00:19 τη νύχτα, την ώρα, δηλαδή, της δολοφονίας του άτυχου Άλκη, ένας αριθμός συμβολικός, καθώς ήταν μόλις 19 χρονών όταν «έφυγε» με αυτό τον τόσο τραγικό τρόπο.

Πλήθος κόσμου κατέφθασε το επόμενο πρωί στο σημείο της δολοφονίας. Συμμαθητές του Άλκη, απλός κόσμος, οπαδοί όλων των «χρωμάτων», άφησαν ένα κερί, λουλούδια και φωτογραφίες του δολοφονημένου νεαρού. Οδύνη, θρήνος, θλίψη. Όλοι εκεί, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Άλκη. Ένα νέο παιδί δεν ήταν πλέον ανάμεσά μας.

Στο σημείο όπου μαζεύτηκε πλήθος κόσμου, ήταν και ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, αλλά και πολλοί φίλοι και γνωστοί του, περνώντας μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, ώστε να μη θρηνούμε πλέον θύματα με τέτοιο βάναυσο τρόπο.

Το χρονικό της δοοφονίας

Η απλή βόλτα πέντε νεαρών στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου του 2022 δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οδός Θεόδωρου Γαζή 18. Δύο αυτοκίνητα σταματούν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στην πολυκατοικία και έκαναν στα νεαρά παιδιά την ερώτηση που ακόμα στριφογυρίζει στο μυαλό όλων, μη μπορώντας να κατανοήσουν τι κακό μπορεί να κρύβει: «τι ομάδα είσαι;».

Η απάντηση «Άρης» έμελλε να είναι και η τελευταία λέξη του Άλκη. Δέχτηκε επίθεση από δρεπανοειδές μαχαίρι τύπου καραμπίτ, τραυματίστηκε στο πόδι, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του από την ακατάσχετη αιμορραγία. Άλλα δύο παιδιά της παρέας επιβίωσαν, παρά τα βαριά τραύματά τους, ενώ δύο ακόμα ξέφυγαν από τις άγριες διαθέσεις των 12 εγκληματιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό