17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Άναψαν τα αίματα» μεταξύ Φλωρίδη – Πολάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Έντονο φραστικό επεισόδιο προκάλεσε στη Βουλή η οξεία επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους Ποινικούς Κώδικες που ψηφίστηκαν τις παραμονές των εκλογών του ‘19.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Γιώργος Φλωρίδης κατήγγειλε πως όλες οι αλλαγές επί ΣΥΡΙΖΑ έτειναν στην προστασία των εγκληματιών και όχι των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο αρχείο συνολικώς 5.000 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως υποστήριξε, προκαλώντας την αντίδραση των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Παύλος Πολάκης, που φώναζαν από τα έδρανα “ντροπή”.

Σφήνα στην κόντρα Φλωρίδη – ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον τον υπουργό Δικαιοσύνη. «Είναι δυνατό να πας από το ΠΑΣΟΚ στην ακροδεξιά χωρίς να περάσεις από τη φιλελευθερη δεξιά. Από τότε που έφυγε η Χρυσή Αυγή είχα να ακούσω τέτοιο ακροδεξιό λόγο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Τότε ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης στο τρίγωνο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά. Ακολουθούν οι χαρακτηριστικοί διάλογοι:

Γιώργος Φλωρίδης: Μιλάτε για ακροδεξιά όταν δεν μπορείτε να υπερασπίσετε την κυβερνητική σας πολιτική. Αυτή είναι η βολική αντίληψη της Αριστεράς, γι’αυτό κατάντησε εκεί που κατάντησε.

Παύλος Πολάκης: Αυτό είναι κατάντια. Ντροπή.

Γιώργος Φλωρίδης: Να τα πείτε στον συνυπουργό σας κύριο Κοντονή όλα αυτά. Ποιος είναι ακροδεξιός; Αυτός που είναι υπέρ των θυμάτων ή αυτός που διαπλέκεται με την ολιγαρχία; Για αυτό και δεν αντέξατε το κόμμα σας κύριε Τσακαλώτε και πήγατε κάπου αλλού.

Τα αίματα άναψαν και μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του Παύλου Πολάκη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να καταγγέλλει πως επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε πλημμέλημα η ενεργητική δωροδοκία. «Λέτε αισχρά ψέματα για να δικαιολογήσετε τον ακροδεξιό λόγο ενός υπουργού του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ ο οποίος πλέον έχει γίνει θεραπαινίδα του νεοφιλελευθερισμού του Μητσοτάκη, ανταμειβώμενος με την θέση του υπουργού», κατήγγειλε ο Σφακιανός πολιτικός, ενώ ανταπαντώντας, ο Θάνος Πλεύρης κάλεσε τους νομικούς του ΣΥΡΙΖΑ να του εξηγήσουν «πόσοι την σκαπούλαραν με τον νόμο τον οποίο ψήφισε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό