16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άλμα της Sarkk στο πεντάμηνο με «όχημα» την Calvin Klein

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισχυρές επιδόσεις καταγράφει η Sarkk, ο επιχειρηματικός βραχίονας ένδυσης της οικογένειας Σαράντη, καθώς με «όχημα» το brand Calvin Klein στο φετινό πεντάμηνο καταγράφει επιδόσεις υψηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις για το 2023.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στην οικονομική έκθεση για τη χρήση 2022, ο κυριότερος στόχος της Sarkk για το 2023 είναι η διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της εταιρείας, μέσα από την επέκταση και ανανέωση, εντός της επόμενης τριετίας, του δικτύου λιανικής, χονδρικής και ηλεκτρονικού εμπορίου και των δύο brands, με ταχύτερη ανάπτυξη του σήματος Calvin Klein, στοχεύοντας μεσοπρόθεσμα να φτάσει στα επίπεδα αυτού της Tommy Hilfiger. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι τα κέρδη προ φόρων κατά τη χρήση του 2023 θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη χρονιά. Ενώ η εικόνα των εσόδων στο πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς έχει ξεπεράσει τον στόχο του προϋπολογισμού της για το συγκεκριμένο διάστημα του 2023.

Ανανέωση συνεργασιών

Η θωράκιση της αναπτυξιακής τροχιάς βασίζεται σημαντικά στις κινήσεις ανανέωσης των αποκλειστικών συνεργασιών, του οικονομικού νοικοκυρέματος, της ενίσχυσης του δικτύου καταστημάτων και της ηλεκτρονικής παρουσίας. Τον Απρίλιο η εταιρεία προχώρησε στην ανανέωση των franchise και distribution agreements για την επόμενη πενταετία (2023-2027) τόσο για το brand της Tommy Hilfiger όσο και για της Calvin Klein, ενώ στο ίδιο διάστημα υπέγραψε εμπορική σύμβαση με την εταιρεία ΤΑΛΙΜΑ Α.Ε. για λειτουργία νέου FSS καταστήματος Calvin Klein στο εμπορικό κέντρο Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Παράλληλα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αποπληρωμή των ομολογιακών δανείων με τα συνδεδεμένα μέρη της, αντικαθιστώντας τα προσωρινά με βραχυπρόθεσμο δανεισμό, με σκοπό την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά τη διάρκεια του 2023.

Εξάλλου, η πολύ θετική πορεία που σημειώθηκε την περσινή χρονιά ενισχύει την ευελιξία κινήσεων της εταιρείας. Ειδικότερα, τα έσοδα του 2022 ανήλθαν σε 86,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 36,6%, η οποία οφείλεται στην ανάπτυξη του δικτύου λιανικής και χονδρικής καθώς και στη δυναμική ανάπτυξη του νεότερου brand Calvin Klein. Η αύξηση αυτή κρίνεται από τη διοίκηση πολύ ικανοποιητική σε σχέση με την αγορά και τον κλάδο που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε και σε επίπεδο κερδοφορίας, με τα προ φόρων κέρδη να ενισχύονται κατά 44,3%, στα 13,9 εκατ. ευρώ, έναντι 9,6 εκατ. ευρώ το 2021. Ο συνολικός δανεισμός στις 31/12/2022 μειώθηκε κατά 13,6%, σε 11,4 εκατ. ευρώ, έναντι 13,2 εκατ. ευρώ το 2021.

Σημαντικές επενδύσεις

Σημειώνεται ότι το 2022 η Sarkk, στο πλαίσιο βελτίωσης και ανάπτυξης του δικτύου της, διενήργησε σημαντικές επενδύσεις, με έμφαση στην ανακαίνιση καταστημάτων και στην ανάπτυξη της παρουσίας της στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ειδικότερα, εντός της περσινής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του καταστήματος Calvin Klein Outlet στο εμπορικό κέντρο One Salonica στη Θεσσαλονίκη, του FSS καταστήματος Tommy Hilfiger στη Γλυφάδα και του MSW corner της Tommy Hilfiger στο εμπορικό κατάστημα Αttica City Link. Παράλληλα, ξεκίνησε η λειτουργία δύο νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων (Tommy Hilfiger και Calvin Klein), τα οποία υποστηρίζουν εξ αποστάσεως πωλήσεις στους καταναλωτές της Κύπρου μέσω του ενωσιακού καθεστώτος (εφαρμογή One Stop Shop) και πραγματοποίησαν τις πρώτες πωλήσεις τους τον Δεκέμβριο του 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό