19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άλμα τεσσάρων θέσεων για την Εθνική στην κατάταξη της FIFA

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νίκη στον φιλικό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία (2-0) και η ισοπαλία (2-2) απέναντι στη φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου (2022) και νικήτρια του προτελευταίου (2018), Γαλλία, «εξαργυρώθηκαν» με σημαντική άνοδο της Εθνικής στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα βρίσκεται από σήμερα στην 47η θέση του World’s FIFA Ranking σημειώνοντας άνοδο τεσσάρων θέσεων συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη αξιολόγησή της, καταφέρνοντας να μπει στο Top-50 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα.

Ως προς την πρώτη δεκάδα, η Αγγλία ανέβηκε μία θέση και είναι πια τρίτη, μετά τη νίκη επί της Μάλτας και παρά την ισοπαλία με τη Βόρεια Μακεδονία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ υπερκέρασε τη Βραζιλία, η οποία έχασε και τους τρεις τελευταίους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και παραμένει χωρίς νίκη για συνολικά τέσσερα παιχνίδια.

Η Αργεντινή συνεχίζει να προηγείται και παραμένει σταθερή στην πρώτη θέση, με τη Γαλλία δεύτερη, το Βέλγιο τέταρτο και τη Βραζιλία πέμπτη.

Η Ολλανδία (έκτη, άνοδος μία θέσης) και η Πορτογαλία (έβδομη, -1) αντάλλαξαν θέσεις στην πρώτη δεκάδα, την οποία συμπληρώνουν οι Ισπανία (8η), Ιταλία (9η) και Κροατία (10η).

Η επόμενη παγκόσμια κατάταξη της FIFA θα δημοσιευθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό