21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άλλοι δύο αγνοούμενοι- Εκκενώθηκε γηροκομείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενας νεκρός, τρείς αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός του τρομερού πλήγματος που επέφερε  η κακοκαιρία Daniel στην Μαγνησία.

Άλλα δύο άτομα αγνοούνται στην περιοχή του νοτίου Πηλίου μετά την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές αγνοούνται δύο άτομα στην περιοχή της Πάλτσης χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Ο 42χρονος που προσπάθησε να περάσει το πρωί με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, συνεχίζει να αγνοείται.

Ένα ζευγάρι Αυστριακών που αγνοείτο, βρέθηκε από πυροσβέστες και είναι καλά.

Η κυκλοφορία προς το νότιο Πήλιο διακόπηκε διότι κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή της Μπούφας επί της εθνικής οδού Βόλου – Νεοχωρίου – Αργαλαστής. Μέσα στην πόλη του Βόλου λόγω των βλαβών στα δίκτυα, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, νερό, ίντερνετ και τηλέφωνο.

Επίσης στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, του πρώην εργοστασίου που στεγάζει εκθέματα και εργαστήρια για την ιστορία της πλινθοκεραμοποιίας και το μνημείο αυτό της βιομηχανικής μας κληρονομιάς θάφτηκε στις λάσπες. Στον Βόλο δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι αστικές συγκοινωνίες, ενώ δεν υπάρχουν τρένα και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ , ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εκκένωση Γηροκομείου

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ εκκενώθηκαν το Γηροκομείο Βόλου και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Στο πρώτο έπεσε μία πτέρυγα, ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι σοβαρές. Οι 94 τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια. Το Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής εκκενώθηκε με εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του προέδρου του ΕΚΑΒ, προκειμένου να προστατευτούν οι 6 εργαζόμενοι και τα 2 πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς πλημμύρισε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση του σημερινού προγράμματος. Από τη διοίκηση ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά με εφεδρικό μηχάνημα.

ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Παράλληλα, εστάλη νέο μήνυμα από το 112 σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και σε πολλά χωριά του Πηλίου, καθώς υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, με πολλά από αυτά να είναι αποκλεισμένα.

Meteo: Στη Ζαγορά το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.

Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:45 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm*. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Η προσωρινή διακοπή και οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζονται στις Περιφερειακής Ενότητες Λάρισας και Μαγνησίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου,στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου,στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου &στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς.

Διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου,στον ορεινό όγκο του Πηλίου,στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια),στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια,σε ολόκληρο οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου &στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας.Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων,στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων &στον κόμβο Διμηνίου.

* Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό