16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άλκμααρ 0-1: Νίκησε τους πρωτοπόρους με γκολ Παυλίδη και τους πλησίασε στον πόντο

Ειδήσεις Ελλάδα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
12.11.2022 | 23:54

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Άλκμααρ στο Conference League κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ | 29 Μαΐου 2022
@2022 PETER DEJONG/AP IMAGES

Η Άλκμααρ νίκησε μέσα στο Αϊντχόφεν με 1-0 την πρωτοπόρο της Eredivisie χάρη σε γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη κι έβαλε φωτιά στη μάχη τίτλου στην Ολλανδία.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου της Eredivisie, αφού με γκολ του η Άλκμααρ πέρασε νικηφόρα 1-0 από το “Φίλιπς Στάντιον” της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν για τη 14η αγωνιστική κι έκλεισε στον πόντο την “ψαλίδα” των δύο ομάδων.

Ο Έλληνας επιθετικός έφυγε στην κόντρα στο 17ο λεπτό του αγώνα, πήρε την ασίστ από τον Γέσπερ Κάρλσον και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βάλτερ Μπενίτες για να ανοίξει το σκορ με το τρίτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτο από τον Αύγουστο και τον τραυματισμό του.

Οι παίκτες του Ρουντ φαν Νίστελροϊ παρουσιάστηκαν μπλοκαρισμένοι από αυτήν την εξέλιξη και δεν είχαν καταιγιστικό ρυθμό, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο 1ο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί με τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και τις περισσότερες τελικές.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος και οι υπόλοιποι αμυντικοί του Πάσκαλ Γένσεν άντεξαν μέχρι τέλους κι έγιναν η πρώτη ομάδα που κρατά την Αϊντχόφεν στο μηδέν στην Eredivisie από τον περσινό Οκτώβριο, όταν ο Άγιαξ είχε επιβληθεί με 5-0.

Η νίκη αυτή φέρνει την Άλκμααρ ένα βαθμό πίσω από την Αϊντχόφεν, η οποία κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά από τη Φέγενορντ, η οποία την Κυριακή έχει ντέρμπι στο Ρότερνταμ κόντρα στην Εξέλσιορ.

Την ίδια στιγμή, ο Άγιαξ προηγήθηκε με 3-1 στην έδρα της Έμεν όμως… κατάφερε να ισοφαριστεί σε 3-3 και να χάσει την ευκαιρία να ξεφύγει εκείνος στην κορυφή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό