18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Αστυνομικό τμήμα με… παρελθόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Καταγγελία για ανεπαρκή αντίδραση των αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, με αφορμή την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής ακριβώς μπροστά από το κτήριο, έγινε από δημοτικό σύμβουλο της περιοχής, ο οποίος αποκάλυψε πως στο πρόσφατο παρελθόν συνέβησαν και άλλα παρόμοια περιστατικά που αφορούσαν καταγγελίες γυναικών, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (3/4) στο OPEN, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Θεόδωρος Μαξούλας κατήγγειλε ότι πριν λίγους μήνες συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό στο ίδιο αστυνομικό τμήμα. Όπως δήλωσε, δέχτηκε κλήση για βοήθεια από μια γυναίκα και μαζί μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγραφεί το συμβάν ενδοοικογενειακής βίας. 

«Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Είναι καθήκον και της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθάει και να κάνει ό,τι μπορεί για τους πολίτες. Αυτό έκανα και εγω. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική», τόνισε ο κ. Μαξούλας για να προσθέσει «Αυτό για να μην γελιόμαστε δεν οφείλεται στην ανυπαρξία του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος. Είναι το σύστημα έτσι που δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

«Κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας σπίτι του»

«Το περιστατικό και τότε είχε να κάνει με ενδοοικογενειακή βία. Η υπόθεση έχει πάει πλέον στα δικαστήρια, όμως το καθήκον της Αστυνομίας ήταν να προφυλάξει την κοπέλα και εμάς που μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε. Περιμέναμε όπως για κάθε περιστατικό, αν και οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας μόνο απλές δεν είναι. Κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας στο σπίτι του » συμπλήρωσε.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός πως μετά την καταγραφή του συμβάντος, οι αστυνομικοί είπαν στη γυναίκα εκείνη να γυρίσει στο σπίτι με τον κακοποιητή της. «Το θέμα πήρε τη δικαστική οδό. Και δεν είναι μόνο ένα γεγονός. Μου έχουν τύχει δύο-τρία συμβάντα στην περιοχή» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την παραπάνω καταγγελία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως υπάρχουν δομές για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει.

Όπως διευκρίνισε, «αυτό που προτείνεται στα θύματα είναι να απομακρυνθούν από το περιβάλλον και να μην επιστρέψουν»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό