16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Άγγελος Ποστέκογλου: Η δικαίωση του προπονητή που «δεν έκανε» στην Ελλάδα – Ύμνοι από Γκουαρδιόλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Έλληνας προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου γνώρισε την αποθέωση από τον Πεπ Γκουαρντιόλα εν όψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο Μάντσεστερ.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου κάνει αξιοπρόσεκτη καριέρα στην Premier League με την Τότεναμ και αποτελεί με διαφορά τον πιο διάσημο Έλληνα προπονητή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή.

Η… επιβεβαίωση της αξίας του ήρθε από τον κορυφαίο – κατά πολλούς – προπονητή των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Τον Πεπ Γκουαρντιόλα!

Ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι έκανε δηλώσεις εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με την Τότεναμ (3/12, 18:30) και αποθέωσε με τρομερά λόγια τον Άγγελο Ποστέκογλου για το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει η ομάδα του.

«Άνθρωποι σαν τον Ποστέκογλου κάνουν το ποδόσφαιρο καλύτερο. Μου αρέσει πολύ να βλέπω τις ομάδες του! Πώς πιέζουν, πώς χρησιμοποιούν τον τερματοφύλακα, τα μπακ τους που μετατρέπονται σε επιθετικούς χαφ. Δεν το είχα ξαναδεί! Ποτέ! Είναι ιδέα του.

Αυτό που έκανε ο Άγγελος στην Ιαπωνία, στη Σέλτικ και τώρα στην Τότεναμ είναι απίστευτο. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαι προπονητής, αλλά είμαι και θεατής. Απολαμβάνω το παιχνίδι του. Όλοι στην Αγγλία το βλέπουν ότι τα πάει καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρντιόλα.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι γεννημένος στην Αθήνα στις 27/8/1965, αλλά έχει μεγαλώσει στην Αυστραλία από πέντε ετών, όταν και μετανάστευσαν οι γονείς του. Έχει προπονήσει και στην Ελλάδα, στη Γ’ Εθνική (!) την Παναχαϊκή, αλλά έφυγε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και -ευτυχώς γι’ αυτόν- συνέχισε στο εξωτερικό, μιας και δεν βρέθηκε άλλη ελληνική ομάδα που να εκτιμήσει τις ικανότητές του και τις πρωτοποριακές μεθόδους του.

«Προτρέπω όλους τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο γιατί θα περάσουν καλά. Κάθε σεζόν, η Premier είναι καλύτερη και υπάρχουν περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στον αγώνα για την κατάκτησή της», συνέχισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα και αναφέρθηκε στον αρχηγό της Σίτι, Κάιλ Ουόκερ:

«Ο Κάιλ είναι ο ίδιος. Ήταν ήδη εξίσου επιδραστικός πριν γίνει αρχηγός, αλλά τώρα οι παίκτες αποφάσισαν ότι έπρεπε να έχει αυτή τη θέση. Είναι ο ίδιος αλλά με λίγη περισσότερη ευθύνη. Αν έχουμε μια κατάσταση στα αποδυτήρια, μπορεί να τη λύσει. Είμαι ενθουσιασμένος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό