18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άγαλμα προς τιμήν του αλιγάτορα των υπονόμων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νέα Υόρκη τιμά έναν από τους πιο διαρκείς μύθους της πόλης, τους αλιγάτορες των υπονόμων.

Το γλυπτό αποκαλύπτει έναν αλιγάτορα τυλιγμένο γύρω από ένα μεταλλικό καπάκι φρεατίου της Πόλης της Νέας Υόρκης.

Είναι σχεδιασμένο από τον Σουηδό καλλιτέχνη Αλεξάντερ Κλίνγκσπορ, το χάλκινο άγαλμα εκτίθεται στο Union Square Park στο Μανχάταν.

Ανέφερε ο καλλιτέχνης: «Το θέμα αυτού του κομματιού απεικονίζει τον θρύλο του αλιγάτορα στους υπονόμους της Νέας Υόρκης. Έχοντας ζήσει πάνω από μια δεκαετία στο Μανχάταν, ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στην πόλη που αγαπώ απεικονίζοντας έναν από τους πιο δημοφιλείς αστικούς θρύλους της».

«Αυτό το έργο τέχνης πραγματεύεται δύο ενδιαφέρουσες πτυχές του κόσμου μας. Την ανάγκη μας για θεούς, μύθους και θρύλους, όπως οποιοσδήποτε άλλος πολιτισμός πριν από τον δικό μας, και τη συνήθεια μας να δημιουργούμε χωροκατακτητικά είδη μεταφέροντας ζώα από τα φυσικά τους ενδιαιτήματα στο ανθρώπινο περιβάλλον».

Το κομμάτι θα εκτίθεται μέχρι τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με την Union Square Partnership. Το έργο τέχνης δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της Νέας Υόρκης και το Union Square Partnership και χρηματοδοτήθηκε από τη Swedish Mollbrinks Gallery.

Επίσης, σύμφωνα με την νομοθεσία της Πολιτείας και της Πόλης της Νέας Υόρκης, είναι παράνομο να κατέχει κανείς αλιγάτορες .

Αλλά, οι αλιγάτορες εμφανίζονται στο «Μεγάλο Μήλο», όπως ένας συγκεκριμένος αλιγάτορας που διασώθηκε από μια λίμνη στο Prospect Park του Μπρούκλιν και αποδείχθηκε ότι ήταν κατοικίδιο ζώο.

Οι φήμες για αλιγάτορες στους υπονόμους φαίνεται να χρονολογούνται τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1930, όταν οι New York Times ανέφεραν ότι «νέοι» στο Χάρλεμ είχαν ανακαλύψει έναν αλιγάτορα στον υπόνομο και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

New York: Sculpture commemorating alligator sewer myth unveiled in Union Square Park | US News

A “masterpiece” sculpture has been unveiled in New York City paying homage to one of its most famous urban legends – alligators living in the sewers.The public art i… pic.twitter.com/cqvfLJUWyT

— Eric Thompson (@isearch247) October 23, 2023

: CNN



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό