30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Sony Xperia 1 VI: Έφτασε με SD 8 Gen 3, καλύτερο ζουμ και πιο συμβατική οθόνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Sony Xperia 1 VI έγινε επίσημο και βελτιώνει τη φόρμουλα του Xperia 1 V, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να είναι η απομάκρυνση από την ανάλυση 4K OLED στην κινηματογραφική αναλογία διαστάσεων 21:9 και προς ένα πιο συμβατικό πάνελ 19,5:9 1080×2340 px.

Η διαγώνιος εξακολουθεί να είναι 6,5 ίντσες, αλλά με τη νέα πτυχή είναι στην πραγματικότητα μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη.

Η οθόνη είναι τώρα επίσης πιο φωτεινή – από 900 nits σε 1.300 nits – και πιο έξυπνη – ο πίνακας LTPO προσαρμόζεται μεταβλητά μεταξύ 1Hz και 120Hz, ενώ το Xperia 1 V εναλλάσσεται κυρίως μεταξύ 60Hz και 120Hz.

Αυτό πιθανότατα θα έχει θετικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με τη Sony να υποστηρίζει ότι η μπαταρία των 5.000 mAh θα διαρκέσει για δύο ημέρες χρήσης. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί κατά 50% σε 30 λεπτά με φορτιστή 30W και να διατηρήσει τουλάχιστον το 80% της χωρητικότητάς της μετά από 4 χρόνια χρήσης χάρη στο Battery Care και το Xperia Adaptive Charging.

Ακόμα, το Xperia 1 VI προσφέρει πιο δυνατά και ισορροπημένα στερεοφωνικά ηχεία πλήρους σκηνής μπροστά με μειωμένη παραμόρφωση. Η υποδοχή ακουστικών 3,5 mm διαθέτει ένα νέο Premium Audio Circuit για βελτιωμένη έξοδο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συσκευή φοράει τον τελευταίο Snapdragon 8 Gen 3 με 12 GB RAM. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να συνδυάσουν το υλικό με 256 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ οι αγοραστές στην Ιαπωνία και την Ανατολική Ασία θα λάβουν μια έκδοση 512 GB.

Η Sony τοποθέτησε έναν θάλαμο ατμού στο ναυαρχίδα της, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ με τη διατήρηση της θερμοκρασίας. Το νέο FPS Optimizer προσαρμόζει δυναμικά τη χρήση της CPU και τους ρυθμούς καρέ, ανάλογα με το περιβάλλον του παιχνιδιού.

Όσον αφορά στη φωτογραφία, το σύστημα κάμερας του Xperia 1 VI μπορεί να ακούγεται το ίδιο με αυτό του V, αλλά υπάρχουν θεμελιώδεις αλλαγές που θα πρέπει να κάνουν μια μεγάλη, θετική διαφορά. Η κύρια κάμερα 48MP 1/1,35″ είναι φαινομενικά αμετάβλητη, αλλά προσφέρει λειτουργία πλήρους ανάλυσης 48MP φέτος. Ο φακός είναι μια μονάδα 24mm f/1,9 οπτικά σταθεροποιημένη. Η ultrawide κάμερα είναι επίσης η ίδια, ένας φακός 12MP f/2,2 με εστιακή απόσταση 16 mm και PDAF.

Ωστόσο, η Sony έκανε βήματα προόδου με την κάμερα ζουμ. Ο αισθητήρας είναι ο ίδιος 1/3,5″, αλλά το Xperia 1 VI φέρνει μια μονάδα οπτικού ζουμ 85mm-170mm μεγαλύτερης έκτασης (3,5x έως 7,1x) έναντι του φακού 85-110mm του V.

Πλέον είναι πολύ πιο κοντινή η εστίαση για την κάμερα τηλεφακού και ακόμη και μια αποκλειστική λειτουργία telemacro στα 120 mm – η κάμερα ζουμ προσφέρει σταθερή κοντινή εστίαση 4 cm (μεγέθυνση 2x) με βοήθημα αιχμής εστίασης.

Και οι δύο πλευρές του τηλεφώνου διαθέτουν Gorilla Glass Victus. Το πίσω γυαλί έχει θολό φινίρισμα, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, ενώ διατηρείται και η αίσθηση αυλακώσεων στο πλαίσιο αλουμινίου.

Το Sony Xperia 1 VI τρέχει το Android 14 κατά την κυκλοφορία και θα λάβει τρεις ενημερώσεις έκδοσης Android και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Διατίθεται σε Μαύρο, Ασημί Platinum και Πράσινο Χακί. Ξεκινά από 1.399 €/1.299 £ και θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό