25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

H EBU απέκλεισε τον Ολλανδία από τον τελικό της Eurovision

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με γυναίκα εργαζόμενη της ισραηλινής παραγωγής

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein αποβλήθηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το Σάββατο, μετά από καταγγελία που έγινε από γυναίκα μέλος συνεργείου παραγωγής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τη διοργάνωση.

Η EBU δήλωσε την Παρασκευή ότι διερευνά ένα περιστατικό που αφορούσε τον Κλάιν, 26 ετών, του οποίου το τραγούδι «Europapa» τον είχε αρχικά καταστήσει ένα από τα φαβορί ενόψει του τελικού του Σαββάτου, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

 

Η υπόθεση του έχει μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας και έχει φτάσει μέχρι τον εισαγγελέα.

To BBC μεταδίδει ότι ο καλλιτέχνης αποκλείστηκε μετά από καταγγελία για εκφοβισμό που έγινε στη σουηδική αστυνομία από γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του διαγωνισμού ανέφεραν ότι «δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στο διαγωνισμό» όσο διαρκεί η νομική διαδικασία.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, έχει υποβληθεί καταγγελία εις βάρος του Κλάιν, ενώ ανακρίθηκε αργά χθες το βράδυ από την αστυνομία. Ο ίδιος εμφανίζεται σε βίντεο να αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφο επί του θέματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με γυναίκα εργαζόμενη της ισραηλινής παραγωγής, που φέρεται να έκανε ένα ασεβές σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί. Από ανάκριση πέρασε επίσης, το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό