28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Google και Apple θέτουν σε εφαρμογή τις ειδοποιήσεις για ανεπιθύμητους Bluetooth trackers

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της έκδοσης iOS 17.5, η Apple εφαρμόζει τελικά την τεχνολογία Detecting Unwanted Location Trackers, η οποία επιτρέπει στους χρήστες φορητών συσκευών να εντοπίζουν ύποπτα τοποθετημένα AirTags και άλλες παρόμοιες συσκευές.

Για να δώσουμε μια γρήγορη ανάλυση της κατάστασης σε γενικές γραμμές, έχει παρατηρηθεί ότι οι Bluetooth trackers χρησιμοποιούνται και ως τρόπος παρακολούθησης ανθρώπων. Η Google είχε ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με την Apple για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και μάλιστα αναβάθμισε ταχύτατα το δίκτυο Find My Device, αλλά αποφάσισε να αναβάλει το λανσάρισμα προκειμένου να περιμένει μέχρι η Apple να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του νέου της προτύπου.

Με το iOS 17.5, όμως, η Apple δηλώνει ότι το iPhone σας θα σας ειδοποιεί αν τοποθετήθηκε πάνω σας μια άγνωστη συσκευή εντοπισμού Bluetooth. Αν μυριστεί κάτι, θα εμφανιστεί στην οθόνη του iPhone η ειδοποίηση “[Item] Found Moving With You”. Κατά την ανίχνευση, το iPhone σας μπορεί να ενεργοποιήσει έναν θόρυβο στο tracker για να σας βοηθήσει να το εντοπίσετε. Μια συνοδευτική ειδοποίηση θα περιλαμβάνει έναν οδηγό που θα σας δείχνει πώς να απενεργοποιήσετε το gadget.

Το εργαλείο ανίχνευσης μπορεί να εντοπίσει και άλλα αξεσουάρ Find My, εφόσον οι third-party ανιχνευτές κατασκευαστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Apple και Google. Οι συσκευές που δεν βρίσκονται στο νέο δίκτυο δεν είναι συμβατές και δεν θα λειτουργούν.

Οι συσκευές Android είναι ικανές να ανιχνεύουν Bluetooth trackers εδώ και αρκετό καιρό και η Google κυκλοφορεί αυτή την περίοδο την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση Find My Device στα smartphones. Χάρη στην προδιαγραφή Detecting Unwanted Location Trackers, θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το δίκτυο της Apple.

[Apple]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό