27.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

4 βήματα για να αξιοποιήσεις το τσάκρα του στέμματος και να λάμψεις από μέσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το έβδομο τσάκρα, το τσάκρα του στέμματος, λέγεται ότι είναι η πύλη προς τον ανώτερο εαυτό μας και η σύνδεσή μας με το θείο του σύμπαντος.

Οι πνευματικοί γκουρού προτείνουν διάφορους τρόπους για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του τσάκρα του στέμματος. Η Jill Willard, μέντιουμ με έδρα το Los Angeles και συγγραφέας του βιβλίου Intuitive Being, εστιάζει στο πώς ο καθένας μας μπορεί να αξιοποιήσει τη δική του διαίσθηση. Περιγράφει το τσάκρα του στέμματος ως την πηγή του είδους της λάμψης που φαίνεται να έρχεται από μέσα μας – όταν βλέπεις κάποιον, ανεξαρτήτως ηλικίας, που κατά κάποιο τρόπο απλά ακτινοβολεί φως. Προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου, η Willard δημιούργησε για εμάς ένα τρίλεπτο κλιπ διαλογισμού με επίκεντρο το τσάκρα του στέμματος, και μοιράζεται επίσης τη ρουτίνα τεσσάρων βημάτων για την ενίσχυση της ενέργειάς μας και τη λάμψη του εαυτού μας – την οποία τελειοποίησε με ένα διαφορετικό είδος εμπειρογνώμονα του σώματος, την ειδικό στη δομική ολοκλήρωση και ευθυγράμμιση και συγγραφέα του Taller, Slimmer, Younger, Lauren Roxburgh.

Ανήκεις στη Gen Z και αισθάνεσαι ήδη κουρασμένη από τη ζωή; Μάλλον περνάς «κρίση μέσης ηλικίας»

Το διαισθητικό στέμμα για ομορφιά, ακτινοβολία και ζωτικότητα σε κάθε ηλικία

Η διαίσθηση είναι η πρόσβασή μας σε μια συλλογική κατανόηση, η οποία έρχεται μέσω του έκτου και έβδομου ενεργειακού μας κέντρου, του τρίτου ματιού και του στέμματος. Το στέμμα βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι μας, όπου, ναι, μπορεί να στηρίζεται ένα στέμμα ή ένα φωτοστέφανο. Το στέμμα αντλεί σοφία από μια ανώτερη πηγή, ρίχνοντας ένα όμορφο και φωτεινό χρυσό φως σε κάθε κατάσταση, όσο εξαντλητική ή δύσκολη κι αν είναι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κέντρο του στέμματος ρίχνει τα πάντα σε ένα πιο κολακευτικό φως, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας.

«Το ενεργειακό κέντρο του στέμματος μας προσφέρει λάμψη, μια αιώνια πηγή νεότητας»

Το ενεργειακό κέντρο του στέμματος και η σύνδεση με ανώτερες ενέργειες που παρέχει προσθέτει μια επιπλέον ποσότητα νεραϊδόσκονης στη ζωή μας, η οποία μπορεί να μας δώσει περισσότερη ζωτικότητα σε περιόδους στρες και καθώς γερνάμε. Έχεις συναντήσει ποτέ έναν ογδοντάχρονο που να έχει μια νεανική σπίθα στα μάτια του παρά την προχωρημένη ηλικία του; Η ενέργεια που μπορούμε να αντλήσουμε από το στέμμα μπορεί να μας βοηθήσει να γεράσουμε ειρηνικά, με χάρη και όμορφα. Μας φέρνει έναν εικονικό καταρράκτη ευλογιών ή υποστήριξης, μέρος του οποίου είναι αυτή η ενισχυμένη φυσική κατάσταση. Πολλοί διαισθητικοί, ενεργειακοί θεραπευτές και μυστικιστές συσχετίζουν αυτό το ενεργειακό κέντρο με μια καθαρή πηγή φωτός ή με εκείνη τη λάμψη που φαίνεται να πηγάζει τόσο από μέσα μας όσο και από ψηλά. Οι άνθρωποι που συναντάμε και οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο απροσδιόριστο «It Factor» έχουν αυτή την ενέργεια να ρέει και να λάμπει.

Το ενεργειακό κέντρο της κορώνας μας προσφέρει λάμψη, μια αιώνια πηγή νεότητας. Το άνοιγμα του έβδομου ενεργειακού κέντρου και η άντληση της δύναμής του σημαίνει σύνδεση με ένα ανώτερο σύστημα καθοδήγησης που υπάρχει έξω από εμάς, αλλά του οποίου είμαστε κομμάτι. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη σύνδεση όταν κεντράρουμε τα φαινομενικά αντίθετα μέρη του εγκεφάλου μας και βρίσκουμε ένα μέρος εσωτερικής σιωπής, γεφυρώνοντας το είναι και το κάνει. Όταν γεφυρώνουμε το είναι και το πράττειν, πυροδοτούμε αυτόν τον Παράγοντα Αυτό μέσα μας, αυτή τη σπίθα γενναιότητας και ασταμάτητης ενέργειας που εμφανίζεται στο πρόσωπό μας ως χάρισμα, φωτεινότητα και ακτινοβολία – η λάμψη του στέμματος που εκπέμπεται από μέσα και πάνω.

«Αυτή η παρουσία συμβαίνει όταν παίρνουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε, να αναπνεύσουμε πιο βαθιά και να εμπιστευτούμε ότι η καθημερινή ζωή είναι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των μερών της».

Το κάνουμε αυτό επιβραδύνοντας την ημέρα μας, ώστε να μπορούμε να ακούσουμε και να συνδεθούμε. Έχουμε πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο στον διαλογισμό και μέσω της επικοινωνίας και της οικειότητας με τους άλλους. Το κατέχουμε αυτό εμπιστευόμενοι τον εαυτό μας και την εσωτερική μας σοφία. Ανοίγουμε το «στέμμα» μας και πυροδοτούμε τον παράγοντα αυτό με το να είμαστε ειλικρινείς και παρόντες. Αυτή η παρουσία συμβαίνει όταν αφιερώνουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε, να αναπνεύσουμε πιο βαθιά και να εμπιστευτούμε ότι η καθημερινή ζωή είναι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των μερών της.

Το «σύνδρομο του σωτήρα», η «παθητική επιθετικότητα» και άλλα σημάδια συναισθηματικής χειραγώγησης

Γι’ αυτό ας επιβραδύνουμε και να κουνήσουμε το στέμμα μας!4 τρόποι για να φορέσουμε το λαμπερό στέμμα μας

Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να καθαρίσεις ενεργειακά

Πρώτα απ’ όλα – το στέμμα σου μπορεί να είναι κρυμμένο επειδή δεν έχεις ακόμη πρόσβαση σε αυτό το ενεργειακό κέντρο. Ένας εύκολος τρόπος για να «ξεσκονίσεις» το χρυσό στέμμα, είναι να αφιερώσεις πέντε περίπου λεπτά προσοχής για να αναπνεύσεις και να είσαι σε απόλυτη σιωπή. Είναι απελευθερωτικό και δωρεάν, αν και μπορεί να είναι δύσκολο με τους περισπασμούς της σύγχρονης ζωής να ολοκληρώσεις αυτή την απλή πράξη. Απλά βρες ένα άνετο σημείο (ένα γραφείο ή ένα κάθισμα οποιουδήποτε είδους είναι μια χαρά, το να ξαπλώσεις λειτουργεί επίσης) και εστίασε στην αναπνοή σου. Κάνε το αυτό για περίπου πέντε λεπτά με τα μάτια να κοιτούν προς τα κάτω ή απαλά κλειστά. Βεβαιώσου ότι όλοι οι περισπασμοί ή οι πιθανές διακοπές είναι σιωπηλοί. Είναι ώρα πνευματικού καθαρισμού!

Βρες τη φωνή σου

Διάλεξε οποιοδήποτε τραγούδι αγαπάς και έχει μια μελωδία που σου φέρνει χαρά και σιγοτραγούδησέ το δυνατά. Μετά, αν είσαι σε χώρο που το επιτρέπει, μπορείς να σηκωθείς, να χορέψεις και να τραγουδήσεις το τραγούδι. Μπορεί να εκπλαγείς από τη χρυσή ροή που νιώθεις (και εκπέμπεις). Επίστρεψε στο πρώτο βήμα και ανάπνευσε ξανά μέσα στο σώμα σου.

Συνδύασε τα Doing και Being

Στη δυτική κουλτούρα, βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που συνήθως αναφέρεται ως η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου μας. Η αξιοποίηση του άλλου μέρους του μυαλού μας -του λιγότερο αναλυτικού, πιο δημιουργικού μέρους- μπορεί να προσφέρει σύνδεση με μια μεγαλύτερη οικειότητα με τον εαυτό μας, χτίζοντας υποστήριξη για το στέμμα μας.

Όταν και τα δύο μέρη του μυαλού μας συνεργάζονται, δημιουργούμε μια μεγαλύτερη γνώση του «χώρου» μεταξύ των πραγμάτων, είτε πρόκειται για τους χώρους μεταξύ των ανθρώπων, είτε για τον ανοιχτό χώρο της φύσης, είτε για τον χώρο μεταξύ των σκέψεων και των κρίσεών μας. Σε αυτόν τον χώρο έχουμε πρόσβαση στην ενέργεια του στέμματος.

Καθώς περνάς τη μέρα σου και σου έρχονται πληροφορίες, «χώρισε» τον εαυτό σου στα δύο καθώς επεξεργάζεσαι τις πληροφορίες. Πριν αρχίσεις να μεταβαίνεις υπερβολικά σε κατάσταση εργασίας ή γρήγορης εργασίας, παρατήρησε τον χώρο μεταξύ των αντικειμένων ή των καταστάσεων στις οποίες εστιάζεις. Άσε ένα μέρος του μυαλού σου να αναδυθεί και να εμπλέξει το «όντας» μέρος, ρωτώντας τι αισθάνεται σε αυτούς τους ενδιάμεσους χώρους. Ρώτα τον εαυτό σου αν αισθάνεται μια στιγμή ηρεμίας μετά. Αυτό είναι η σύνδεσή μας με τα πράγματα έξω από εμάς, που πυροδοτεί το δικό μας στέμμα σοφίας και ηρεμίας.

Όταν και τα δύο μέρη του νου μας εργάζονται σε συνεργασία, δημιουργούμε μια μεγαλύτερη γνώση του χώρου ανάμεσα στα πράγματα, είτε πρόκειται για τους χώρους ανάμεσα στους ανθρώπους, είτε για τον ανοιχτό χώρο της φύσης, είτε για τον χώρο ανάμεσα στις σκέψεις και τις κρίσεις μας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να αποδυναμώσουν ή να εμποδίσουν τη σύνδεσή μας με το ενεργειακό κέντρο του στέμματος, δημιουργώντας έλλειψη οικειότητας μέσα μας και με τους άλλους. Αυτή η γέφυρα προς τα πίσω δημιουργεί μια δύναμη που υποστηρίζει τον παράγοντα It μας εσωτερικά, η οποία γίνεται αισθητή εξωτερικά.

Φώτισε το στέμμα σου

Ήρθε η ώρα να φωτίσεις αυτό το χρυσό στέμμα: Για να ανοίξεις το σοφό ή τρίτο μάτι σου, πάρε μια στιγμή και εστίασε με προσοχή στη θέση του ακριβώς πάνω και ανάμεσα στα φρύδια σου στο κέντρο του μετώπου. Οραματίσου ένα βαθύ μοβ φως που εκπέμπεται από το τρίτο μάτι. Τώρα οραματίσου αυτό το μοβ φως να μεταμορφώνεται σε μια λάμψη ουράνιου τόξου καθώς απλώνεται για να δημιουργήσει μια γέφυρα προς το στέμμα σου, τον χώρο ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Τράβα την αναπνοή σου προς τα μέσα και προς το στέμμα σου. Μείνε έτσι ήσυχα για λίγα λεπτά, εισπνέοντας και εκπνέοντας αργά, συνεχίζοντας να τραβάς την αναπνοή μέχρι το στέμμα σου. Ίσως αρχίσεις να ακούς τις ανώτερες σκέψεις σου, την εσωτερική σοφία ή ίσως έναν γονέα, παππού ή γιαγιά ή έναν παλιό φίλο που μπορεί να σε παρακολουθεί. Συνδέεσαι με κάτι περισσότερο, το οποίο αρχίζει να προσθέτει ισχυρότερη αξία στην ημέρα σου, περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και μια ισχυρότερη σπίθα σε αυτή την παρούσα στιγμή. Τέλος, οραματίσου ένα διαυγές φως ή έναν καταρράκτη που ρίχνει φρέσκο φως ή ενέργεια γύρω σου, ξεκινώντας από εκείνο το μαλακό σημείο στην κορυφή του κεφαλιού σου και πέφτοντας κάτω από τα πόδια σου. Αυτή η σύνδεση από το κεφάλι μέχρι τα πόδια βοηθάει να διατηρείται αναμμένη η ζωτική ενέργεια της ζωτικής μας δύναμης – και αυξάνει τη λάμψη μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό