25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες

Ειδήσεις Ελλάδα

Την εκλογή των εκπροσώπων τους στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα καλούνται να ψηφίσουν οι φοιτητές στις φετινές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα τα μαθήματα αναβάλλονται σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το διαπαραταξιακό συμβούλιο.

Επανεκκίνηση των μαθημάτων στα αμφιθέατρα θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Ώρες προσέλευσης

Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις 19:00, εκτός απροόπτου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φοιτητικά Νέα» της Πάτρας, η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 08:00 και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 20:00.

Τα δικαιολογητικά

Οι φοιτητές που θα προσέλθουν στις κάλπες θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την αστυνομική τους ταυτότητα, είτε διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Η επίδειξη μόνο του πάσο ή φοιτητικής ταυτότητας δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση που ο φοιτητής δεν φέρει το σχετικό επίσημο έγγραφο μπορεί να ψηφίσει με βεβαίωση από τη γραμματεία του τμήματος κατόπιν ελέγχου της καρτέλας.

Πού ψηφίζετε

Οι αίθουσες διδασκαλίας των Πανεπιστημίων έχουν μετατραπεί σε εκλογικά κέντρα. Κάθε Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Φοιτητικού Συλλόγου έχει ήδη αναρτήσει τις αίθουσες-εκλογικά κέντρα για κάθε τμήμα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάθε παράταξη αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα καθότι η ΕΦΕΕ, αρμόδια για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, βρίσκεται σε αδράνεια από το 1995.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό