27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στη Μητρόπολη για την Ακολουθία των Παθών ο Πρωθυπουργός

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα.

Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (02/05) στη Μητρόπολη, προκειμένου να παρακολουθήσει την ακολουθία της Σταύρωσης, κάνοντας ένα διάλειμμα από τη φορτωμένη πολιτική ατζέντα των τελευταίων ημερών. 

Για τον ίδιο άλλωστε, το crash test της Μεγάλης Εβδομάδας στους ιερούς ναούς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επανασύνδεση με τη «Δεξιά του Κυρίου», μετά την ανακωχή που έγινε με την εκκλησία.

Η πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έβαλε ένα τέλος στον… πόλεμο που είχε ξεσπάσει με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Πρωθυπουργός είχε μιλήσει με θερμά λόγια στη συνάντηση με τον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας.

«Καθώς μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα νομίζω ότι τα λόγια σας πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον καθένα με αγάπη και σεβασμό αντηχούν περισσότεροι επίκαιρα από ποτέ. Η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο ήταν, είναι και θα είναι ισχυρή, προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα του έργου σας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ξενάγηση μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο σε δομή της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που είχε φροντίσει πριν την άφιξη του Πρωθυπουργού να τείνει χείρα φιλίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό