31.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Στην Basket League ο Πανιώνιος, πήρε τη ματσάρα με τον Ηρακλή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο εκπληκτικό ματς που έδωσε το τελευταίο εισιτήριο για την Basket League, ο Πανιώνιος επικράτησε 75-70 του Ηρακλή και επιστρέφει στα… σαλόνια του μπάσκετ. 

Ο «τελικός» ανόδου στα Άνω Λιόσια ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ηρακλή, τα είχε όλα. Εξαιρετικό ματς, σασπένς, κόσμο και από τις δύο ιστορικές ομάδες στην εξέδρα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που θύμισε στιγμές απ’ το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ. Οι Νεοσμυρνιώτες τελικά ήταν αυτοί που πανηγύρισε την μεγάλη επιστροφή στην Basket League, επικρατώντας με 75-70.

Η αναμέτρηση ήταν πραγματικό θρίλερ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Άρχισε με τον Ηρακλή να παίρνει ένα προβάδισμα κοντά σε διψήφιο αριθμό, κάτι που έκανε ο Πανιώνιο στην τρίτη περίοδο. Όμως για την περισσότερη ώρα η απόσταση για όποιον είχε προβάδισμα ήταν μικρή.

Αυτό έγινε μέχρι και στα τελευταία λεπτά, όταν στο τρίλεπτο πριν το τέλος το προβάδισμα άλλαζε σχεδόν σε κάθε κατοχή. Τελικά ο Πανιώνιος ήταν πιο ψύχραιμος στις αποφάσεις του και πήρε προβάδισμα την κρίσιμη στιγμή. Η αστοχία του Γκίκα στις βολές όμως, κράτησε τον Ηρακλή κοντά. Στο 73-70 οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν στο τρίποντο που θα άλλαζε τα πάντα κι ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Πανιώνιου για το τελικό 75-70 και τα ξέφρενα πανηγύρια για την άνοδο.

Έτσι ο Πανιώνιος ακολουθεί τον Μίλωνα στην Basket League, με τη Νέα Σμύρνη να έχει δύο ομάδες στα… σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Ο Ηρακλής έμεινε με την πίκρα της ήττας, αλλά και με τα μπράβο όλων των ανθρώπων του μπάσκετ που αναγνώρισαν πως η ιστορική ομάδα άξιζε να είναι κι αυτή στην κορυφαία κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 44-36, 55-56, 75-70

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό