30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Σε αυτή τη θέση της παγκόσμιας κατάταξης θα βρίσκεται από τη Δευτέρα, τι σημαίνει εν όψει Roland Garros

Ειδήσεις Ελλάδα

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΡΑΣ
17.05.2024 | 16:42

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Rome Masters
2024 ALESSANDRA TARANTINO / AP IMAGES

Εκτός του Top8 της παγκόσμιας κατάταξης θα βρεθεί από τη Δευτέρα (20/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.8), με τον αποκλεισμό του από τα προημιτελικά του Rome Masters να τον ρίχνουν στην ένατη θέση και να κάνουν δύσκολη τη ζωή του εν όψει της κλήρωσης του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.8) σε έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον Νικολάς Τζάρι γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 4-6).

Μία ήττα που σήμανε και τον αποκλεισμό του από τα προημιτελικά του Rome Masters, με συνέπεια από τη Δευτέρα (20/5) να χάσει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς ο Χούμπερτ Χούρκατς πήρε +155 πόντους από την παρουσία του στους “8” του τουρνουά της Ρώμης την ώρα που ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχασε 160 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι οκτώ τενίστες που από τη Δευτέρα (20/5) θα βρίσκονται πάνω από τον Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη συμμετάσχουν στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν, Roland Garros, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι το διάστημα 26 Μαΐου με 9 Ιουνίου, ο Έλληνας αθλητής θα μπει στο ταμπλό του τουρνουά ως 9ος.

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Στέφανος θα κληρωθεί στη φάση των 16 με τενίστα από το Top8 και στα προημιτελικά με έναν από τους τέσσερις κορυφαίους τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πραθυράκι ελπίδας καθώς τόσο ο Γιανίκ Σίνερ, όσο και ο Κάρλος Αλκαράθ δεν έχουν σιγουρέψει -μέχρι στιγμής- τη συμμετοχή τους στο γαλλικό Slam.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό