18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ποια είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα σύμφωνα με το Forbes

Ειδήσεις Ελλάδα

Με περιουσία 5,986 δισεκατομμύρια δολάρια, η Μαρία Αγγελικούση αναδείχθηκε από το Forbes η πιο πλούσια Ελληνίδα του κόσμου για το 2024. Στα 42 της χρόνια, ηγείται της μεγαλύτερης ιδιωτικής (μη εισηγμένης ή κρατικής) ναυτιλιακής αυτοκρατορίας του κόσμου, με έναν στόλο που απαριθμεί 150 πλοία. Κι όμως, η ίδια είχε χαράξει εντελώς διαφορετικό δρόμο πριν επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση και αναλάβει τελικά τα ηνία το 2021, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της, Γιάννη Αγγελικούση, από έμφραγμα. 

Η Μαρία Αγγελικούση σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Εργάστηκε μάλιστα για χρόνια ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, ενώ φήμες λένε ότι πρόσφερε εθελοντική εργασία ως γιατρός σε τριτοκοσμικές χώρες. Η ίδια είχε χαράξει τη δική της πορεία στην επιστήμη της, πριν πάρει τελικά την απόφαση να επιστρέψει στην αυτοκρατορία που είχε δημιουργήσει ο πατέρας της, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες εφοπλιστές, ο οποίος φρόντιζε να μένει πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Το 2008, η Μαρία Αγγελικούση άφησε στην άκρη το όνειρο της ιατρικής καριέρας και επέστρεψε στην οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση, ενώ το 2021 πήρε το τιμόνι. Ήδη από το 2018, ο Γιάννης Αγγελικούσης είχε φροντίσει να δείξει τις κινήσεις του ότι μόνο στα χέρια της κόρης του θα μπορούσε να εμπιστευθεί την αυτοκρατορία του. Χρησιμοποίησε το brand Maran (το οποίο φέρει το όνομά της), στους τρεις ξεχωριστούς βραχίονες της εταιρείας, τα τάνκερς, τα gas carriers και τα dry bulkers. Ήταν μία κίνηση που μαρτυρούσε το ρόλο για τον οποίο προόριζε τη μοναχοκόρη του, Μαρία.

Παντρεμένη με πρίγκηπα

Η Μαρία Αγγελικούση είναι μια γυναίκα χαμηλών τόνων, που φροντίζει (όπως και ο πατέρας της) να μην απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι παντρεμένη με τον 47χρονο Λόρενς Φρανκοπάν Σούμπιτς Ζρίνσκι, τον πρίγκηπα και απόγονο του τέως βασιλιά Καραγιώργεβιτς της Σερβίας, ενώ μαζί έχουν αποκτήσει ένα παιδί.

Αν και διαθέτει μία εντυπωσιακή βίλα στη Μύκονο (την οποία απέκτησε από τον εκ των ιδιοκτητών του NAMMOS, Ζαννή Φραντσέσκο έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ), η Μαρία Αγγελικούση σπάνια φιγουράρει στα lifestyle έντυπα, ακολουθώντας την διακριτική πορεία του πατέρα της. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό