27.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Μπέρνι Σάντερς θέτει ξανά υποψηφιότητα για τη Γερουσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, ένας άλλος ηλικιωμένος βάζει ξανά υποψηφιότητα : ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς. Στα 82 του χρόνια ο Σάντερς δεν έχει φιλοδοξίες για την προεδρία αυτή τη φορά, αλλά στοχεύει για μια τέταρτη θητεία στη Γερουσία Σάντερς.

Εξακολουθεί άλλωστε να απολαμβάνει ισχυρής υποστήριξης στο Βερμόντ και δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την επανεκλογή του.

Ο Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε την πρόθεσή του με βιντεοσκοπημένη δήλωση: «Σήμερα ανακοινώνω την πρόθεσή μου να επιδιώξω άλλη μια θητεία», έγραψε ο 82χρονος γερουσιαστής.

Στο βίντεο, ο Σάντερς κατήγγειλε επίσης την οικονομική ανισότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη μεγάλη επιρροή των υπερπλούσιων στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Ο Σάντερς, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως «δημοκρατικός σοσιαλιστής», αντιπροσωπεύει αριστερές και προοδευτικές θέσεις στην κοινωνική και οικονομική πολιτική και είναι αφοσιωμένος στην προστασία του κλίματος.

Let me thank the people of Vermont, from the bottom of my heart, for giving me the opportunity to serve them in the United States Senate. It has been the honor of my life.

Today, I am announcing my intention to seek another term. Here is why: pic.twitter.com/cfO8MF4Cep

— Bernie Sanders (@BernieSanders) May 6, 2024

Ο Σάντερς είναι ένας από τους τρεις ανεξάρτητους γερουσιαστές αλλά επί το πλείστον ψηφίζει με τους Δημοκρατικούς και ως εκ τούτου τοποθετείται στο πολιτικό τους στρατόπεδο.

Η κατάσταση ήταν διαφορετική πρόσφατα με την ψηφοφορία για τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, την οποία ο Σάντερς απορρίπτει ρητά. Το θέμα αναφέρθηκε και στο μήνυμά του. «Το Ισραήλ είχε το απόλυτο δικαίωμα να αμυνθεί έναντι αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης», τόνισε ο Σάντερς, αναφερόμενος στην επίθεση της ισλαμιστικής Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. «Αλλά δεν είχε και δεν έχει το δικαίωμα να διεξάγει πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού, και αυτό ακριβώς κάνει». Κατά τη γνώμη του, τα χρήματα από τους φόρους των ΗΠΑ δεν πρέπει να πάνε στην «ακραία» κυβέρνηση του Ισραήλ που επιδιώκει αυτόν τον σκοπό.

Ο Σάντερς είναι στο Κογκρέσο για περισσότερα από 30 χρόνια. Εκπροσώπησε την πολιτεία του Βερμόντ στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, αρχικά ως Δημοκρατικό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και από το 2007 ως ανεξάρτητος γερουσιαστής.

Έθεσε υποψηφιότητα δύο φορές ανεπιτυχώς για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία. Το 2016 έχασε οριακά από τη Χίλαρι Κλίντον. Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές υποστήριξε τον Τζο Μπάιντεν.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό