16.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε αντι-καρκινικό νοσοκομείο στο Λονδίνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντι-καρκινικό νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, πριν τρεις μήνες.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Βασίλισσα Καμίλα, ο Κάρολος συναντήθηκε με γιατρούς και ασθενείς στο νοσοκομείο, θέλοντας να δείξει ότι στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων που πάσχουν ή αγωνίζονται για τη θεραπεία από τον καρκίνο στη χώρα.

«Πρέπει να κάνω τη θεραπεία μου σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο 75χρονος Βρετανός Βασιλιάς στο πρακτορείο ειδήσεων PA, μετά τη συνάντησή του με την ασθενή Λέσλι Γούντμπριτζ .

Ο Κάρολος θα είναι επίσης και ο νέος «προστάτης» του οργανισμού Cancer Research UK, που προωθεί την έρευνα για τον καρκίνο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι  παρόλο που η θεραπεία του Καρόλου συνεχίζεται, οι γιατροί του είναι  «αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που σημειώθηκε, ώστε ο Βασιλιάς να μπορέσει τώρα να αναλάβει εκ νέου μια σειρά από δημόσια καθήκοντα».

Μετά την επίσκεψή του στο αντι-καρκινικό νοσοκομείο ο Κάρολος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και άλλες δημόσιες εμφανίσεις.

Στα τέλη Ιουνίου αυτός και η Καμίλα έχουν προγραμματίσει να δεχτούν το ιαπωνικό αυτοκρατορικό ζευγάρι, στο Λονδίνο.

Δεν είναι πάντως ακόμη σαφές εάν ο Κάρολος θα λάβει μέρος σε σημαντικά γεγονότα τον Ιούνιο, όπως η παρέλαση  για τα γενέθλιά του (Trooping the Color) ή ο εορτασμός των 80 χρόνων από τη  συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία, το 1944.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό