23.4 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Ουκρανία: 5 νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις σε Μπέλγκοροντ, Κουρσκ και Ντονέτσκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη εννέα τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές ουκρανικές επιθέσεις με drone και πυρά πυροβολικού στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Κουρσκ της Ρωσίας, αλλά και στην πόλη του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Ο Ντενίς Πουσίλιν, τον οποίο έχει τοποθετήσει η Ρωσία στην ηγεσία της περιοχής του Ντονέσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε μέσω Telegram ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, όταν ουκρανικός πύραυλος έπληξε εστιατόριο στην πόλη του Ντονέτσκ.

Ρωσικό σφυροκόπημα – Απομάκρυνση αμάχων από Χάρκοβο

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στην ουκρανική επαρχία του Χαρκόβου, ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της Όλεχ Σινεχούμποφ μία ημέρα μετά την έναρξη αιφνιδιαστικής, χερσαίας διασυνοριακής επιχείρησης των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει μικρές προόδους στη μεθοριακή περιοχή, από την οποία είχαν απωθηθεί πριν σχεδόν δύο χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας του Χαρκόβου βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Παρασκευή το βράδυ ότι «σφοδρές μάχες» μαίνονται κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου.

Υψηλόβαθμη πηγή από τον ουκρανικό στρατό δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ένα χιλιόμετρο μέσα στην Ουκρανία και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια «ουδέτερη ζώνη» στην επαρχία του Χαρκόβου και στη γειτονική Σούμι προκειμένου να σταματήσουν να εξαπολύονται από εκεί επιθέσεις εναντίον του ρωσικού εδάφους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πώς οι Ουκρανοί αγρότες χρησιμοποιούν την κάλυψη του πολέμου για να ξεφύγουν από τους φόρους

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό