33.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες θα έρθουν αργότερα φέτος μέσω των ενημερώσεων των Υπηρεσιών Google Play, έτσι ώστε να προσεγγίσουν δισεκατομμύρια συσκευές με Android 10 και μεταγενέστερες εκδόσεις. Άλλα θα φτάσουν ως μέρος του Android 15.

Για να αποτρέψετε την κλοπή πριν συμβεί, θα είναι πιο δύσκολο για τους κλέφτες να επαναφέρουν γρήγορα την κλεμμένη συσκευή σας για να την πουλήσουν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω αναβάθμισης στην προστασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του Android. Εάν ένας κλέφτης επαναφέρει την κλεμμένη συσκευή, δεν θα μπορεί να τη ρυθμίσει ξανά χωρίς να γνωρίζει τα διαπιστευτήρια της συσκευής σας ή του λογαριασμού Google. Αυτό θα καταστήσει μια κλεμμένη συσκευή αδύνατο να πωληθεί, μειώνοντας έτσι το κίνητρο για κλοπή τηλεφώνου.

Για εκείνους τους κλέφτες που δεν θέλουν απλώς να πουλήσουν γρήγορα τη συσκευή, αλλά θέλουν να εξάγουν πολύτιμα δεδομένα και να μεταφέρουν χρήματα από αυτήν, η Google μόλις κυκλοφόρησε το Private space στη δεύτερη έκδοση beta του Android 15. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια περιοχή στο τηλέφωνό σας που μπορείτε να αποκρύψετε και να κλειδώσετε με ξεχωριστό PIN για πρόσθετη ασφάλεια για εφαρμογές που θα μπορούσαν να περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα.

Για να απενεργοποιήσετε την Εύρεση συσκευής ή να επεκτείνετε το χρονικό όριο λήξης της οθόνης, θα πρέπει να εισάγετε το PIN, τον κωδικό πρόσβασής σας ή βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Θα απαιτούνται επίσης βιομετρικά στοιχεία για την αλλαγή του PIN, την απενεργοποίηση της προστασίας από κλοπή ή την πρόσβαση σε pass keys από μη αξιόπιστη τοποθεσία.

Ο ιδιωτικός χώρος και οι ενημερώσεις για την προστασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων θα είναι μέρος του Android 15, ενώ οι βελτιωμένες προστασίες ελέγχου ταυτότητας έρχονται για “επιλεγμένες συσκευές” αργότερα φέτος.

Το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής χρησιμοποιεί το Google AI για να αντιληφθεί εάν κάποιος σας αρπάξει το τηλέφωνό σας από το χέρι και προσπαθεί να τρέξει, να κάνει ποδήλατο ή να φύγει. Εάν εντοπιστεί μια κοινή κίνηση που σχετίζεται με κλοπή, η οθόνη του τηλεφώνου σας θα κλειδώσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό