19.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του λεκανοπέδιου οι οποίοι αποφάσισαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην Περιφέρεια, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, η φετινή έξοδος ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και η μεγαλύτερη από το 2022, που ήταν το πρώτο Πάσχα που δεν υπήρχαν περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέτος από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τις 6 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 329.684 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και προς Λαμία. Το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν φύγει από την Αττική 309.998 οχήματα, ενώ το 2022 έφυγαν 291.141 οχήματα.

Τέλος, μόνο σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έφυγαν από την Αττική 95.526 οχήματα, και συγκεκριμένα 55.869 από την Αθηνών-Κορίνθου και 39.666 από την Αθηνών Λαμίας.

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση

Το απόγευμα, ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, η οποία ήταν ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί, καθώς αναχώρησε από την Αττική για την Περιφέρεια το τελευταίο μεγάλο «κύμα» εκδρομέων του Πάσχα.

Ειδικότερα, με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν για αρκετές ώρες τα οχήματα από τα διόδια Ελευσίνας έως τον ισθμό της Κορίνθου. Παράλληλα, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν κατά διαστήματα και στην Αττική Οδό από τον κόμβο της Κηφισίας και της Μεταμόρφωσης έως την έξοδο της Ελευσίνας, αλλά και στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όπου τα οχήματα κινούνταν με σταθερή ροή, ενώ κατά διαστήματα υπήρχαν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ομαλά η έξοδος των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη

Ομαλή ήταν η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη. Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων 18.500 χιλιάδες αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου και 11.000 στο ρεύμα εισόδου. Αυξημένη, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται προβλήματα, ήταν κατά διαστήματα η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Ομαλοποιημένη σε σύγκριση με τη χθεσινή μέρα ήταν η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας, ωστόσο και σήμερα είναι αυξημένη η προσέλευση και έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για Τρίκαλα, Κομοτηνή, Κατερίνη και Γιάννενα. Στους δημοφιλέστερους προορισμούς που επιλέγουν όσοι ταξιδεύουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι η Κέρκυρα, η Αθήνα, η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.

Αυξημένη, αλλά όχι στα χθεσινά επίπεδα, ήταν επίσης η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Χθες τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη έγιναν με την προσθήκη 30 λεωφορείων, η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 150%, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανος Τσόλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο 100% η πληρότητα των πλοίων

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ οι πληρότητες των πλοίων αγγίζουν το 100%.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, αναμενόταν να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα, καλό είναι να είναι νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ για αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Από το πρωί το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων, αλλά και για τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα σε δρομολόγια ταχυπλόων λόγω ανέμων

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό