31.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μία ήλιος, μία βροχή το Σαββατοκύριακο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, σε όλη τη χώρα αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν ιδιαίτερα στα νότια και θα σημειωθούν λίγες βροχές κατά τόπους στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες και ιδιαίτερα στη δυτική και τη νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο κυρίως από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 27 βαθμούς, στα δυτικά και τα νότια τους 31 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις που σταδιακά και από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών προς το βράδυ κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις που σταδιακά και κατά τόπους θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και συγκεκριμένα στα ηπειρωτικά, αναμένεται άστατος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά, και τοπικές βροχές ή μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά τμήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 28 βαθμούς, και στα υπόλοιπα τους 30 με 33 βαθμούς και τοπικά θα φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά κυρίως βόρειοι-βορειοανατολικοί.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις και μερική ηλιοφάνεια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό