33.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κηφισιά: Η στιγμή που ο 9χρονος μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα σοβαρό ατύχημα που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/5) σε σχολείο στην Κηφισιά, με μία μεγάλη καγκελόπορτα να πέφτει και να καταπλακώνει τρία μικρά παιδιά, με το ένα να τραυματίζεται και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, την ώρα του σχολάσματος, ενώ οι μαθητές έφευγαν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, μία βαριά πόρτα έπεσε πάνω σε τρία παιδιά, με ένα από αυτά να τραυματίζεται στη σπονδυλική στήλη.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του flash.gr, που αποτυπώνει τη στιγμή που ο 9χρονος μαθητής μπαίνει με το φορείο στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης.

Κηφισιά: Πόρτα έπεσε πάνω σε μαθητές δημοτικού – Στο νοσοκομείο 9χρονος pic.twitter.com/TJM27UlU1z

— flash.gr (@Flashgr_) May 21, 2024

Αν και το αγοράκι τρόμαξε, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σχετικά καλή κατάσταση ενώ δεν παρουσιάζει αιμορραγία. Αξίζει να σημειωθεί πως άλλοι δυο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά.

Τα τρία μέλη του συνεργείου που έκαναν τις εργασίες συνελήφθησαν και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία από το τμήμα ασφαλείας Κηφισιάς. Η δικογραφία αφορά το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης. Οι τρεις συλληφθέντες – πρόκειται για τον εργολάβο και τους δύο γιους του- θα κρατηθούν σήμερα και το πρωί της Τετάρτης (22/50 θα πάνε στο αυτόφωρο.

Η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς

Για το ατύχημα εξέδωσε ανακοίνωση ο δήμος Κηφισιάς που αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ, σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό