33.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Καταδικάστηκαν οι Σουηδοί για προσπάθεια αφαίρεσης της ελληνικής σημαίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ποινή φυλάκισης έξι και επτά μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Ρόδου οι δύο Σουηδοί τουρίστες, οι οποίοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από το κτήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Οι δύο Σουηδοί, ηλικίας 19 ετών, καταδικάστηκαν με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για την προσβολή συμβόλων ιδιαίτερης εθνικής σημασίας.

Ποιες είναι οι ποινές για προσβολή σημαίας και εθνικών συμβόλων

Στην Ελλάδα, η προσβολή της σημαίας και άλλων εθνικών συμβόλων αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται βάσει του Ποινικού Κώδικα. Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στα άρθρα που αφορούν τα αδικήματα κατά του κράτους και των πολιτειακών θεσμών.

Συγκεκριμένα:

Άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα (Προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους):

Όποιος προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο τη σημαία ή το εθνόσημο ή άλλα εθνικά σύμβολα του ελληνικού κράτους, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών ή χρηματική ποινή.

Άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα (Προσβολή συμβόλων άλλων κρατών):

Όποιος προσβάλλει τη σημαία ή το εθνόσημο άλλου κράτους, που είναι αναγνωρισμένο από την Ελλάδα, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών ή χρηματική ποινή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ποινές αυτές μπορεί να επιβάλλονται με αναστολή ή χωρίς, ανάλογα με την κρίση του δικαστηρίου και τις ειδικές συνθήκες κάθε περίπτωσης, όπως π.χ. αν ο δράστης έχει προηγούμενες καταδίκες ή αν το αδίκημα τελέστηκε υπό ελαφρυντικές συνθήκες (όπως η νεαρή ηλικία).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό