19.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Καλό Πάσχα Εν κινήσει – Ταξιδεύοντας με τα παιδιά μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά πλέον  χωρίς  σκοτούρες  απολαμβάνουν την ανεμελιά των Πασχαλινών τους διακοπών μέχρι την στιγμή να έρθει η στιγμή που η οικογένεια, θα ταξιδέψει με το αυτοκίνητο! Ανέκαθεν οι Πασχαλινές αποδράσεις με το «οικογενειακό αυτοκίνητο» αποτελούσαν κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της «φαμίλιας» καθώς τηρώντας τα ήθη και έθιμα του Πάσχα ερχόταν ακόμη πιο κοντά γεμίζοντας τη ζωή της οικογένειας με εικόνες αξέχαστες . Στις μέρες μας, δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέχρι την άκρη της γης προκειμένου έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας. Ένας προορισμός μεταξύ 100-150 χλμ που μπορεί να συνδυαστεί με μια ή και δύο διανυκτερεύσεις διεγείρει ευχάριστα την φαντασία των παιδιών μας. Πάντα  στα παιδιά η ιδέα της φυγής κέντριζε τα ενδιαφέροντά τους, ιδιαίτερα μάλλον, όταν συνδυάζεται αρμονικά με κάποιες «δόσεις» περιπέτειας. Από την πείρα μου, θα έλεγα πως όποιο προορισμό και αν επιλέξετε, δώστε κάποιον ρόλο στα παιδιά για τον προγραμματισμό του ταξιδιού. Κάπως έτσι θα αρχίσουν να ξεφεύγουν από τις δυσάρεστες καταστάσεις που προκύπτουν από την συνεχή χρήση των tablets, και των Smartphone’s τα οποία, καιροφυλακτούν προκειμένου να αποσπάσουν ακόμη περισσότερο, την ήδη τεταμένη προσοχή των παιδιών!

Σχεδιάζοντας λοιπόν την περιπέτεια, τα παιδιά μπορούν να έχουν λόγο, ακόμη και στην επιλογή του δρομολογίου, όπως και των σημείων που θα κάνετε μια στάση, και κατά την διάρκειά τους βγαίνουν και οι καλύτερες selfie photos, που συνοδεύουν τη ζωή μας! Ιδιαίτερα αν κάποιοι από την «παρέα» του Εν κινήσει, ταξιδέψετε με το νέο σας ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, που κάποια στιγμή απαιτήσει ανεφοδιασμό, και φτάσετε σε κάποιον φορτιστεί, όπου σίγουρα θα πρέπει να αναμένετε, την σειρά σας! Είναι καλό να γνωρίζουν τα παιδιά ότι, στο ταξίδι, συμμετέχουν ενεργά όλοι οι επιβάτες του αυτοκινήτου, έχοντας κάποιον ρόλο σε αυτό! Όλοι επιθυμούμε το ταξίδι που επιλέξαμε να μείνει αξέχαστο σε όλη την οικογένεια καθώς, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας υποχωρώντας πάντοτε, σε τυχόν δυσκολίες επικοινωνίας που κάνουν την εμφάνιση τους χαλώντας το ταξίδι. Με λίγη υπομονή και συζήτηση που συμμετέχει όλη η οικογένεια, το ταξίδι αποκτά χρώμα και οντότητα η οποία είναι ικανή να παραμερίσει εμπόδια στην επικοινωνία και να ανακαλύψουμε πράγματα, που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε ο ένας, για τον άλλο.

Ακόμη, μια απόδραση η οποία συνοδεύεται από υπαίθριες δραστηριότητες κρύβει αρκετές εκπλήξεις και συγκινήσεις μέσα της. Κουβαλώντας στην σχάρα οροφής, τα αγαπημένα ποδήλατα των παιδιών, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα επικοινωνίας μεταξύ οικογένειας και παιδιών. Το ταξίδι σε κάποιον εναλλακτικό προορισμό της Ελλάδας μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με διανυκτέρευση σε κάποιο παραδοσιακό ξενώνα, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε κάποιο πεδίο δράσεων υπαίθριων δραστηριοτήτων! Πριν τον σχεδιασμό του ταξιδιού, εκείνο που προέχει πάντα όταν πρόκειται να αποδράσουμε Εν κινήσει, είναι ο Τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου μας. Η επιτυχία του ταξιδιού εξαρτάται από την καλή κατάσταση των ελαστικών του, τα οποία αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις το Α & Ω, της ασφάλειάς μας, όσο σύγχρονο και αν είναι το ιχ μας. Πριν βγείτε στην Εθνική οδό, πραγματοποιήστε μια επίσκεψη στον Τεχνικό σας σύμβουλο και βεβαιωθείτε ότι η κατάσταση του οχήματός σας είναι άριστη!

Απολαύστε το ταξίδι!
Πάντως, όποια και αν είναι η επιλογή του ταξιδιού σας, αν έχετε μαζί σας παιδιά, φροντίστε να μην είστε απόλυτοι, και εριστικοί απέναντι τους! Μια ξαφνική συνάντηση με κάποιον ντόπιο, που τυχόν συναντήσετε στον προορισμό που επιλέξατε να επισκεφθείτε, απολαμβάνοντας τα ωραία του εναλλακτικού τουρισμού, μπορεί να δώσει άλλο ενδιαφέρων σε σάς και τα παιδιά σας! “Ηθικόν δίδαγμα” . Στο ταξίδι, ανακαλύπτουμε τα θέλω της ψυχή μας, που κρύβονται πολύ καλά μέσα μας! Κάπως έτσι, αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι και ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά στην οικογένειά που… κάποιες φορές πραγματικά έχουμε την ανάγκη της!
Καλό Πάσχα!
Του Παντελή Τζερτζεβέλη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό