25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η Volkswagen διέκοψε τις συνομιλίες με τη Renault

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικά δεν έχουν όλα τα παραμύθια αίσιο τέλος. Αυτό για παράδειγμα που ξεκίνησε να γράφεται πριν από μερικούς μήνες με πρωταγωνιστές την Renault και την Volkswagen δεν οδήγησε σε “έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα” καθώς όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η γερμανική εταιρία αποφάσισε να αποχωρήσει από τις συζητήσεις και να… διαλύσει τον γάμο. Να θυμίσουμε ότι οι δύο μάρκες συζητούσαν το ενδεχόμενο συνεργασίας για την από κοινού εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού, μικρού και προσιτού μοντέλου. Για τον “δανεισμό” υπό μία έννοια του επερχόμενου νέου Renault Twingo στην Volkswagen με στόχο το επερχόμενο μοντέλο να πάρει την θέση του στην βάση της γκάμας της με αρχική τιμή στην αγορά γύρω στα €20.000. Το μοντέλο νομοτελειακά θα προστεθεί στην γκάμα της Volkswagen αλλά όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχει καμία σχέση με την Renault.
Μία πηγή αναφέρει ότι έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις οι δύο μάρκες απλά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ενώ άλλη πηγή λέει ότι Volkswagen και Renault ήταν πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία αλλά οι Γερμανοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις και να εξελίξουν μόνοι τους το entry-level ηλεκτρικό μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση, οι πηγές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τα ονόματα τους καθώς οι συζητήσεις είναι εμπιστευτικές αλλά ταυτόχρονα, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία καθώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στην προκειμένη περίπτωση και όχι τόσο ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε η συνεργασία.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι η Renault και πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της, Luca de Meo, ήταν αυτός που επιβεβαίωσε την είδηση ότι η γαλλική μάρκα συζητά με την Volkswagen (και όχι μόνο) για την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου χαμηλού κόστους. Το μεγάλο αφεντικό της Renault έχει εκφράσει επανειλημμένα την πεποίθηση του ότι μέσα από συνεργασίες θα επιβιώσει και θα διαπρέψει ο κλάδος της βιομηχανίας αυτοκινήτου στην Ευρώπη και στο ίδιο μήκος κύματος τουλάχιστον όσον αφορά στο ηλεκτρικό των €20.000 έστω και χωρίς να αναφέρει ονόματα ήταν και ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schaefer. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον είναι το πώς θα κινηθούν οι δύο εταιρίες στο επίμαχο θέμα. Η Renault για παράδειγμα γνωρίζουμε ότι ετοιμάζει για το 2026 το νέο Twingo και το χρονοδιάγραμμα της δεν αλλάζει είτε με, είτε χωρίς συνεργάτη. Η Volkswagen όμως δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό και ριψοκινδυνεύει να μείνει πίσω στον “αγώνα” του λανσαρίσματος ενός μικρού ηλεκτρικού στην αγορά – ενός μοντέλου που θα λειτουργούσε ως ανάχωμα απέναντι στην επέλαση των ηλεκτρικών χαμηλού κόστους που έρχονται από την Κίνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό