19.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η UEFA επέκτεινε τα ρόστερ για το EURO 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα το απόγευμα (3/5) η UEFA άναψε το πράσινο φως στην επέκταση των αποστολών των Εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο EURO 2024, οι οποίες θα αυξηθούν από 23 σε 26 παίκτες.

Μετά από συζητήσεις μερικών εβδομάδων έγινε δεκτό το αίτημα της πλειοψηφίας των ομοσπονδιακών προπονητών, αν και αυτό δεν είναι υποχρέωση, δεδομένου ότι κάθε τεχνικός θα μπορεί να επιλέξει αν θα καλέσει 23 ή 26 παίκτες.

Αυτή η καινοτομία για τη διεύρυνση των ρόστερ, η οποία ακολουθεί αυτό που φάνηκε στο EURO 2020 (παίχτηκε το 2021), ψηφίστηκε στις 22 Απριλίου με οριακή πλειοψηφία.

Ανάμεσα στους διάφορους προπονητές δεν υπήρχε ενιαίο μέτωπο, δεδομένου ότι κάποιοι απ΄ αυτούς, όπως ο Ντιντιέ Ντεσάν, θα προτιμούσαν να διατηρήσουν μικρότερη ομάδα.

Όπως αναφέρει η Equipe, μετά από πρόταση του προέδρου της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Φιλίπ Ντιαλό, σε περίπτωση κλήσης 26 παικτών θα μπορούν όλοι να εμφανιστούν, δίνοντας στον τεχνικό τη δυνατότητα να έχει διαθέσιμους έως και 15 παίκτες από τους αναπληρωματικούς.

Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρχει παίκτης που θα βρεθεί στην κερκίδα κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024, στην Γερμανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό