23.4 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η «φωτιά» των αμερικανικών πανεπιστημίων έφτασε στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο πανεπιστήμιο Sciences Po του Παρισιού ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα της κυβέρνησης Μακρόν πως δεν θα επιτρέψει η «φωτιά» των πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες να μεταφερθεί στην «καρδιά» της Γαλλίας.

Φοιτητές, διαδηλωτές και μέλη ακροαριστερών οργανώσεων είχαν προχωρήσει σε κατάληψη κτιρίων του πανεπιστημίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους παλαιστινίους.

Reuters

Η κατάληψη τελείωσε χωρίς παρατράγουδα, ωστόσο η ανησυχία παραμένει για το ενδεχόμενο το χάος των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφερθεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, όσο συνεχίζεται ο Πόλεμος στο Ισραήλ. 

Reuters

 H κυβέρνηση Μακρόν έχει διαμηνύσει πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσει πως θα υπάρχει τάξη στα πανεπιστήμια – σε ένα καθαρό μήνυμα πως δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν εικόνας χάους ανάλογες με αυτές που συντάραξαν τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια.  

Reuters
Κινητοποιήσεις σε πανεπιστήμια του Βερολίνου 

Στο Βερολίνο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφραξαν την είσοδο του πανεπιστημίου Humblodt καθώς φοιτητές, ακτιβιστές και ακροαστιστερές οργανώσεις επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο και να διαμαρτυρηθούν για το συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων. 

Reuters

Reuters

Reuters

Reuters 
Εικόνες χάους και διάλυσης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες είκονες χάμους και διάλυσης έρχονται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από την αναταραχή των προηγούμενων ημερών και την κλιμακούμενη ένταση που προκλήθηκε από τις μαζικές καταλήψεις προς συμπαράσταση των Παλαιστινίων. 

Reuters

Reuters

Η διοίκηση Μπάιντεν βρέθηκε στο επίκεντρο των επικρίσεων καθώς κατηγορείται πως άφησε το κύμα των διαδηλώσεων να πάρει μορφή χιονοστιβάδας ήδη από τα μέσα Απριλίου πριν φτάσουμε στις εικόνες των μαζικών εκκενώσεων, των συλλήψεων και των επεισοδίων ανάμεσα στους φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Reuters

Reuters 

Σύμφωνα με τους New York Times διαδηλωτές έχουν συλληφθεί σε περισσότερες από 30 πανεπιστημιουπόλεις σε τουλάχιστον 21 πολιτείες, ενώ άλλα πανεπιστήμια έχουν βιώσει διαμαρτυρίες χωρίς συλλήψεις.

Reuters

Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό