25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Η αστυνομία είχε επικοινωνήσει πολλές φορές με τη 40χρονη μετά τον τελευταίο ξυλοδαρμό της λέει η Δημογλίδου

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον εισαγγελέα οδηγείται την Παρασκευή (17.5.2024) ο 50χρονος που διέπραξε την άγρια δολοφονία της 40χρονης εν διαστάσει σύζυγό του το πρωί της Πέμπτης στο Μενίδι. 

Η 40χρονη πριν πέσε θύμα δολοφονίας για χρόνια κακοποιούνταν συστηματικά από τον 50χρονο και μάλιστα στις 7 Μαΐου έπειτα από έναν άγριο ξυλοδαρμό έκανε εκ νέου καταγγελία στην αστυνομία. Τότε οι αστυνομικοί της πρότειναν να φύγει από το σπίτι που διέμενε και μαζί με τα παιδιά της να μετακομίσει σε ξενώνα φιλοξενίας, σε ένα από τα safe houses για θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 

Ωστόσο, η άτυχη γυναίκα δεν δέχτηκε, ενώ όπως αποκάλυψε η Κωνσταντία Δημογλίδου, έκτοτε ο προϊστάμενος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Αχαρνών είχε επικοινωνήσει πολλές φορές μαζί της. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας σημείωσε: «Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας μετά από την καταγγελία στις 7 Μαΐου και την σύλληψη του δράστη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δικάσιμο, που είχε οριστεί για σήμερα, 17 Μαΐου, τηλεφώνησε αρκετές φορές στην 40χρονη για να μάθει αν την έχει ενοχλήσει ξανά και για να προσπαθήσει να την πείσει να απομακρυνθεί από το σπίτι της».

«Ο τρόπος που λειτούργησαν οι αστυνομικοί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Αχαρνών είναι υποδειγματικός και έτσι θα πρέπει να λειτουργούν οι αστυνομικοί σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι πολύ άδικο ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι στην ζωή» πρόσθεσε η κ. Δημογλίδου.

 

Όπως είπε «μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία της γυναίκας στο Μενίδι και μετά τις αναφορές περί καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία από το θύμα, επικοινώνησα αμέσως με τον προϊστάμενο του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην περιοχή για να μάθω τι ιστορικό υπήρχε και μου είπε ότι “Μόλις άκουσα για δολοφονία, κατάλαβα αμέσως και ήξερα ποια γυναίκα δολοφονήθηκε και ποιος ήταν ο δράστης”. Ο αξιωματικός της Αστυνομίας ήταν σίγουρος για το ποιο είναι το θύμα».

Τέλος, κατέληξε πως «δυστυχώς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα δραστών που θεωρούν ότι τα θύματα είναι ιδιοκτησία τους. Προανακριτικά έχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά δεν ξέρω αν έχει πει ότι μετάνιωσε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό