23.4 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Εντοπίστηκε η σορός της Σάνι Λουκ και ακόμη 2 ομήρων από το φεστιβάλ Nova

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/05) ότι εντοπίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας η σορός της Σάνι Λουκ και ακόμη δύο ομήρων από το φεστιβάλ Nova, των Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. 

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι έκανε τη σχετική ανακοίνωση, δίνοντας έτσι ένα τέλος στο θρίλερ με τη σορό της Σάνι Λουκ, η άγρια δολοφονία της οποίας είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Όπως είπε ο ταξίαρχος Χαγκάρι, ο ισραηλινός στρατός εντόπισε τις σορούς στη διάρκεια επιχείρησης και αφού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ. 

Και οι τρεις τους είχαν δολοφονηθεί από τη Χαμάς, μετά την αρπαγή τους από το φεστιβάλ Nova, ενώ ειδικά η δολοφονία της Σάνι Λουκ είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, καθώς είχαν μεταδοθεί εικόνες και βίντεο από τη φρικτή κακοποίηση του σώματός της. Μάλιστα, αρκετές ημέρες αργότερα είχε βρεθεί μόνο το κρανίο της κοπέλας, απόδειξη του ότι της είχαν κόψει το κεφάλι. 

Από τους περίπου 240 ομήρους που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς έχουν απελευθερωθεί ή έχουν εντοπιστεί νεκροί περίπου οι μισοί. Από τους εναπομείναντες, περίπου 20 ή και περισσότεροι εκτιμάται ότι δεν βρίσκονται στη ζωή, ωστόσο δεν έχουν βρεθεί οι σοροί τους. 

Μετά από διαδικασία ταυτοποίησης που πραγματοποιήθηκε από ιατρικούς αξιωματούχους στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής και στο Υπουργείο Υγείας, εκπρόσωποι των IDF ειδοποίησαν τις οικογένειές τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό