27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Από τι πάσχετε αν σας αρέσει ο δυνατός ήχος των εξατμίσεων;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η γοητεία των δυνατών εξατμίσεων των αυτοκινήτων μπορεί να συνδέεται με πιο σκοτεινά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως ο σαδισμός ή η ψυχοπάθεια.

Η έρευνα που διεξήχθη από την Julie Aitken Schermer, καθηγήτρια στο Western University, είχε ως στόχο να αποκαλύψει τα κίνητρα πίσω από την αγάπη για τα θορυβώδη οχήματα.

Η έμπνευση για τη μελέτη ήρθε στην Aitken Schermer κατά τη διάρκεια περιπάτων κοντά στην πανεπιστημιούπολη της, όπου συναντούσε συχνά δυνατά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Ενδιαφερόμενη για το φαινόμενο αυτό, αποφάσισε να το διερευνήσει περαιτέρω. Διεξάγοντας έρευνα σε 529 προπτυχιακούς φοιτητές, ρώτησε σχετικά με τις προτιμήσεις τους για τα δυνατά αυτοκίνητα και τις τροποποιήσεις που κάνουν τα οχήματα πιο θορυβώδη.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ένα τεστ προσωπικότητας εστιάζοντας στον ναρκισσισμό, τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον μακιαβελισμό.

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες, η μελέτη διαπίστωσε ισχυρότερη συσχέτιση μεταξύ του σαδισμού και της ψυχοπάθειας και της προτίμησης για τα δυνατά αυτοκίνητα, παρά του ναρκισσισμού.

Η Aitken Schermer υποδηλώνει ότι αυτή η προτίμηση μπορεί να πηγάζει από την αδιαφορία για τις αντιδράσεις των άλλων και την πιθανή απόλαυση της πρόκλησης αντιδράσεων τρόμου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγεθος του δείγματος της μελέτης περιορίστηκε σε νεαρούς φοιτητές σε ένα μόνο πανεπιστήμιο και δεν διερεύνησε τη στάση απέναντι σε άλλα θορυβώδη οχήματα, όπως οι μοτοσικλέτες.

Ως εκ τούτου, ενώ τα ευρήματα προσφέρουν ενδιαφέρουσες γνώσεις, ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερα κομμάτια πληθυσμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό