28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Ανδρέας Λοβέρδος: Πότε είπε «θέλω να πεθάνω» – Η διαφωνία με Γ. Παπανδρέου

Ειδήσεις Ελλάδα

Για δύσκολες στιγμές που πέρασε την περίοδο των μνημονίων και ενώ ήταν υπουργός υγείας έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος, σε μία εκ βαθέων συνέντευξη – εξομολόγηση στην τηλεόραση του one και τον Μάνο Νιφλή για τις κρίσιμες στιγμές που σημάδεψαν την πολιτική του πορεία μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην πιο δύσκολη στιγμή που βίωσε ως υπουργός την περίοδο των μνημονίων, ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε: «έχω μια στιγμή που είπα ότι θέλω να πεθάνω. Πάω να κάνω μια ομιλία στους Αγίους Αναργύρους και οργανώνεται επίθεση συριζαικού μπλοκ εναντίον μου με ρόπαλα. Οι ροπαλιές  δε με πέτυχαν, αλλά πέτυχαν συνεργάτη μου, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και τον έστειλαν για δύο μήνες στο νοσοκομείο. Έκανα την εκδήλωση, η αστυνομία δεν με προστάτευσε γιατί δεν το κατάλαβε, με προστάτευσαν οι αστυνομικοί οι δικοί μου. Αφού τελειώνει αυτό, έχει δολοφονηθεί ο γιος ενός πολιτικού μου φίλου γιατί είχε χρυσοχοείο, μπήκαν με καλάσνικοφ και του πήραν 20 ευρώ, και πάω στο σπίτι του και γίνεται το κλάμα και έρχεται ο αδερφός του και μου λέει «εσύ έχεις αστυνομία ο αδερφός μου όχι, ακούς;». Όταν έφυγα από εκεί είπα θέλω να πεθάνω τώρα, δε θέλω άλλο έτσι, ήμουν υπουργός Υγείας τότε».

Η διαφωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου

Αναφερόμενος στα μνημόνια επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι «το βάρος ήταν μεγάλο, αλλά πίστευα ότι ήταν σωστό αυτό που έκανα. Επειδή είχα νιώσει την επιδοκιμασία ως υφυπουργός Εξωτερικών, όταν είδα πώς αυτό γυρίζει από τα ίδια πρόσωπα και γίνεσαι αποδιοπομπαίος τράγος, έλεγα ότι έπρεπε να σώσουμε τη χώρα».

Περιέγραψε, δε, «μια διαφωνία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Εγώ έλεγα ότι δεν εκλεγήκαμε με αυτή την εντολή, πρέπει να λέμε στον κόσμο ότι αυτά δεν τα είχαμε προγραμματίσει, ότι θα θέλαμε να δίνουμε και ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό. Μου έλεγαν «όχι» και ότι πρέπει να πούμε ότι θα το κάναμε και μόνοι μας.

O «Βασιλάκης Καΐλας» και η «Μάρθα Βούρτση»

Όταν βγήκα μια φορά και είπα για τις συντάξεις χηρείας για τις οποίες δεν ήθελα να περικοπούν και δεν το έκανα, με έβγαλαν συνάδελφοί μου υπουργοί πρώτα «Βασιλάκη Καΐλα» και μετά «Μάρθα Βούρτση». Με κορόιδευαν υπουργοί που έκαναν υπουργεία περιπάτων. Μου έλεγαν τότε, χρειαζόμαστε credibility να γίνουμε αξιόπιστοι. Για κάτσε ρε μεγάλε σε εκλέξανε επειδή τους είπες θα περικόψεις, εσύ έλεγες λεφτά υπάρχουν».

Ο πρώτος έρωτας

Ο κύριος Λοβέρδος δεν περιορίστηκε στην πολιτική αλλά προχώρησε και σε εξομολογήσεις που αφορούν την προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα τον πρώτο του έρωτα κατά τη διάρκεια των χρόνων των φοιτητικών: «Ο πρώτος έρωτας κράτησε καιρό στην Αθήνα αλλά έσβησε στο δεύτερο έτος γιατί τότε τα παιδιά δεν ανεβοκατέβαιναν. Διεκδίκησα μια μεταγραφή ως φοιτητής, δεν την πήρα γιατί δεν είχα τις προϋποθέσεις. Δεν την ξαναείδα ποτέ, αλλά είναι και ψηφοφόρος μου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό