31.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Αγωνιστική πρεμιέρα για το νέο Mini Cooper JCW

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επόμενη γενιά του Mini Cooper John Cooper Works (JCW) πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στον διάσημο αγώνα 24 Ωρών του Nürburgring πριν την επίσημη παρουσίασή του που θα πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο.

Η Mini επέλεξε τις 24 Ώρες του Nürburgring, έναν από τους πιο εξαντλητικούς αγώνες αντοχής, για να παρουσιάσει μια καμουφλαρισμένη έκδοση του επερχόμενου JCW.

Αν και οι λεπτομερείς προδιαγραφές σχετικά με το σύστημα κίνησης παραμένουν μυστικές, η Mini επιβεβαίωσε ότι το JCW θα είναι διαθέσιμο τόσο με βενζινοκίνητες όσο και με αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η ηλεκτρική έκδοση του JCW θα αποδίδει περίπου 250 ίππους, αρκετά περισσότερους από το σημερινό Mini Cooper SE.

Η βενζινοκίνητη έκδοση του JCW, η οποία θα είναι το επίκεντρο της συμμετοχής της Mini στον αγώνα του Nürburgring, διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με ισχύ που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Το ηλεκτρικό JCW θα διαθέτει μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών 54,2 kWh και θα χρησιμοποιεί έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση των μπροστινών τροχών.

Το όχημα θα φέρει διαθέτει ένα προσαρμοσμένο καμουφλάζ εμπνευσμένο από το κλασικό λευκό-κόκκινο χρώμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων Mini από τη δεκαετία του 1960 και θα φέρει το λογότυπο «37» ως φόρο τιμής στην ιστορική νίκη της Mini στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο το 1964.

Η πλήρης αποκάλυψη της επόμενης γενιάς του Mini JCW αναμένεται στα τέλη του 2024, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πιθανότατα το 2025.

Οι 24 ώρες του Nürburgring θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου, όπου οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν το βενζινοκίνητο JCW να αγωνίζεται στην κατηγορία SP 3T.

Tο αυτοκίνητο θα τρέξει από την ιδιωτική αγωνιστική ομάδα Bulldog Racing, δείχνοντας στο πιο δύσκολο περιβάλλον τις ικανότητες του νέου Mini JCW.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό