33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Άνετο απόγευμα με ροτέισον για τον ΠΑΟ και σβηστό 1-0 επί του… Πόρτερ Τζούνιορ

Ειδήσεις Ελλάδα

Άνετο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός AKTOR την Πέμπτη (16/05) επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 84-66 στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για την α’ φάση των Playoffs της Basket League.

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε το απαραίτητο ροτέισον δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στο -χωρίς Ναν, Σλούκα, Ερνανγκόμεθ- σύνολό του, έχοντας για κορυφαίους τους Γκριγκόνις, Μήτογλου (από 15 πόντους έκαστος) και Ματίας Λεσόρ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από την πλευρά των Θεσσαλονικέων, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μονοπώλησε για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον και ηγήθηκε των προσπαθειών της ομάδα του ολοκληρώνοντας με 28 πόντους, 10/19 σουτ, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να προσπαθήσουν να επιβάλουν το παιχνίδι τους στην επίθεση, γεγονός που τους βοήθησε να βρουν ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να κάνει «ζεστή» εκκίνηση από την περιφέρεια και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να χτυπήσει στο ζωγραφιστό. Το τέλος της 1ης περιόδου έληξε με το σκορ στο 22-18.

Ο ρυθμός άνοιξε ακόμα περισσότερο στο 2ο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν να διευρύνουν το προβάδισμά τους και να το φτάσουν ακόμα και σε διψήφια επίπεδα, έχοντας για κύριους εκφραστές τον Μήτογλου και τον Λεσόρ που επιδείκνυαν την ανωτερότητά τους στη ρακέτα.

Την ίδια στιγμή, ο «Δικέφαλος του βορρά» κατάφερε να μη χάσει την επαφή του με το σκορ χάρη στην κλάση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ ο οποίος σκόραρε όπως ήθελε και οδηγούσε επιθετικά την ομάδα του για ακόμα μια φορά. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 46-37 με τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον ΠΑΟΚ να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με εννέα πόντους να τους χωρίζουν.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες σε παρόμοια εικόνα με το πρώτο μέρος. Ωστόσο, οι «πράσινοι» βελτίωσαν σημαντικά την αμυντική τους επίδοση και ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να χάσει την επαφή του με το σκορ.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν συνέχισαν να έχουν υψηλά ποσοστά και να είναι εξαιρετικά αποδοτικοί στο μπροστινό μέρος του παρκέ για να μπουν στην τελευταία περίοδο με το υπέρ τους στο 66-50.

Η αναμέτρηση απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί μεν να μειώσει τη διαφορά στους 13 πόντους (72-59), όμως δεν μπορούσε να απειλήσει περαιτέρω τον Παναθηναϊκό AKTOR ο οποίος έκανε διαχείριση της κατάστασης, έκανε διαχείριση δυνάμεων, προχωρώντας παράλληλα στο αναγκαίο ροτέισον και εν τέλει έφτασε στη νίκη με το 84-66.

Έτσι, το «τριφύλλι» έκανε το 1-0 στην α’ φάση των Playoffs της Basket League κόντρα στον «Δικέφαλο του βορρά» και οι δύο ομάδες τα ξαναλένε το ερχόμενο Σάββατο (18/05, 20:00, ΕΡΤ3) για το δεύτερο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο νικητής θα κριθεί στις δύο επικρατήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό