15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Zuckerberg και Boz παίζουν με πρωτότυπο VR headset

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, και ο επικεφαλής της εικονικής πραγματικότητας του Facebook και ο μελλοντικός CTO Andrew Bosworth (ή “Boz”)  παίζουν με νέο VR (ή AR) headset εβδομάδες πριν το συνέδριο της εταιρείας.

Τα δύο μεγαλοστελέχη έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες τους όπου φορούν πρωτότυπα headsets και φέρνουν στο μυαλό τις δηλώσεις Zuckerberg περί μελλοντικής μετάβασης του Facebook στο metaverse.

Αν και το headset του Zuckerberg μοιάζει με το Oculus που κυκλοφόρησε πέρυσι το Facebook, εκείνος το προσδιορίζει ως “ανάλυση αμφιβληστροειδούς”, δανειζόμενος τη φράση της Apple για οθόνες με τόσο μεγάλη πυκνότητα pixel που δεν μπορεί κανείς να διακρίνει μεμονωμένα σημεία σε κανονική απόσταση λειτουργίας.

Proud of the research Michael Abrash’s team is working on at FRL-R Redmond—excited to get an early look at some of the technologies that will underpin the metaverse (we work on several prototype headsets to prove out concepts, this is one of them. Kind of. It’s a long story.) pic.twitter.com/Yi9xjy5HmG

— Boz (@boztank) October 13, 2021

Από την άλλη, το headset του Boz είναι πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά και πιο κοντά στα σχέδια και τις περιγραφές των φημολογούμενων ακουστικών VR της Apple.

Βέβαια, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως πρόκειται για ανακοίνωση προϊόντος από το Facebook, καθώς το εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας ασχολείται με πολλά πρωτότυπα που κατά πάσα πιθανότητα δε θα φτάσουν στην αγορά.

Τα δύο στελέχη φαίνεται πως προωθούν το σκεπτικό τους για το metaverse παρά κάποιο προϊόν. Σύμφωνα με αυτό, η επόμενη έκδοση του διαδικτύου θα μπορούσε να είναι ένας εικονικός κόσμος.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό