26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

YouTube Premium Με ReVanced Manager & Astron Open Source – Δωρεάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Το YouTube Premium μας επιτρέπει να μην έχουμε διαφημίσεις στην πλατφόρμα, αλλά η συνδρομή του κοστίζει χρήματα. Ευτυχώς, η open source κοινότητα μας προσφέρει δωρεάν τα premium χαρακτηριστικά του YouTube στο Android. Δείτε το πολύ ισχυρό ReVanced Manager, μαζί με την καλύτερη εναλλακτική για την οριστική φραγή όλων των YouTube ads στο Android κινητό και το tablet.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Τα νέα άρθρα του PCsteps

Δωρεάν κάθε Τρίτη στο email σου.

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Μπλοκάρισμα YouTube ads σε κινητό / tablet

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το μπλοκάρισμα διαφημίσεων επηρεάζει όλο το οικοσύστημα του Android, και κυρίως τη δυνατότητα εσόδων στους δημιουργούς του YouTube.

Εάν παρακολουθείτε συχνά ορισμένα κανάλια που αγαπάτε, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνεχίσετε να τα βλέπετε από την επίσημη εφαρμογή του YouTube, ή να χρησιμοποιήσετε το επίσημο YouTube Premium που αφαιρεί τις διαφημίσεις, έτσι ώστε να τους βοηθήσετε να συνεχίσουν να παράγουν βίντεο που σας αρέσουν.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον θέλουμε να εξετάσουμε και εναλλακτικές μεθόδους, στον σημερινό ενημερωμένο οδηγό θα δούμε πώς να αποκλείσουμε οριστικά πλέον, τα YouTube ads σε Android κινητό και tablet.

Αν θέλουμε να δούμε πώς να μπλοκάρουμε τις διαφημίσεις και στο επίσημο YouTube app της Android TV, αλλά και στην επίσημη εφαρμογή του κινητού χωρίς να εγκαταστήσουμε τροποποιημένες εφαρμογές, μπορούμε να δούμε τον σχετικό οδηγό μας.

YouTube App: Πώς Καταργώ Τις Διαφημίσεις Στην Επίσημη Εφαρμογή – Κινητό / TV

Στις μέρες μας, μπορούμε εύκολα να μπλοκάρουμε τις διαφημίσεις στα βίντεο του YouTube στο PC, παρά τα εμπόδια που βάζει η Google. Όμως, στο YouTube App του Android, τα ads κάθε λίγο και λιγάκι μας διακόπτουν τη ροή των βίντεο. Δείτε πώς αποκλείουμε όλες τις ενοχλητικές διαφημίσεις στην επίσημη εφαρμογή της πλατφόρμας χωρίς να έχουμε Premium συνδρομή στην υπηρεσία.

Astron – Εύκολη μέθοδος

Το Astron είναι μια νέα εφαρμογή ανοικτού κώδικα, που απλοποιεί θεαματικά τα πράγματα στον αποκλεισμό των YouTube ads – και όχι μόνο – στο smartphone και το tablet.

Για την ακρίβεια, μας προσφέρει τις δυνατότητες του YouTube Premium με μερικά μόνο κλικ. Στην ουσία, η εξαιρετική εφαρμογή είναι ένα πολύ πιο εύκολο YouTube ReVanced, με τις ίδιες δυνατότητες, προσφέροντας και πιο βολικά χαρακτηριστικά για μαζικές λήψεις, και πολλά ακόμη.

Δεν απαιτείται να έχουμε και τρίτη εφαρμογή όπως το microG, ούτε να κάνουμε πολλές άλλες ενέργειες.

Απλά το κατεβάζουμε, συνδεόμαστε στον λογαριασμό μας, και έχουμε πλήρη αποκλεισμό των YouTube ads, απρόσκοπτη πρόσβαση στις βιβλιοθήκες, εγγραφές μας, κλπ. Εν ολίγοις, η ίδια εμπειρία όπως και στην επίσημη εφαρμογή του YouTube με τις premium δυνατότητες.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσουμε τις αυτόματες ενημερώσεις των εφαρμογών στο Play Store μην τυχόν και υπάρξει μπλοκάρισμα, ούτε καν να απενεργοποιήσουμε την επίσημη εφαρμογή του YouTube. Ο λόγος είναι ότι το Astron λειτουργεί ανεξάρτητα καθώς βασίζεται στο web.

Το ελληνικό μενού σε μερικά σημεία έχει κάποιες πολύ μικρές ατέλειες σε ό,τι αφορά την απόδοση της γλώσσας μας.

Ωστόσο, σίγουρα θα υπάρξουν βελτιώσεις καθώς η κοινότητα της νέας εφαρμογής ανοικτού κώδικα έχει αρχίσει και αυξάνεται θεαματικά. Στο Telegram του app θα έχουμε συνεχή ροή για ενημερώσεις κλπ.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να κατεβάσουμε το apk από το GitHub, πατώντας εδώ.

Ανάλογα τη συσκευή μας, ενδέχεται να μας ζητήσει να δώσουμε την άδεια των αγνώστων εφαρμογών, καθώς και να ορίσουμε την εκτέλεση χωρίς περιορισμούς στην εξοικονόμηση μπαταρίας.

Από εκεί και μετά, απλά συνδέουμε τον λογαριασμό μας από Ρυθμίσεις > Περιεχόμενο, και είμαστε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή χωρίς τα YouTube ads, και με premium δυνατότητες.

ReVanced Manager – Patcher / Κορυφαία μέθοδος

Το ReVanced Manager είναι ένα open source λογισμικό τροποποίησης εφαρμογών Android με εξελληνισμένο μενού. Πρόκειται για το απόλυτο εργαλείο που θυμίζει την καλή εποχή του root στο Android.

Μας επιτρέπει να επιδιορθώσουμε – τροποποιήσουμε τις επίσημες εφαρμογές του Android, και να προσθέσουμε δωρεάν τις τυχόν premium δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν επί πληρωμή.

Για παράδειγμα, αν έχουμε τη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής του Trakt, ο patcher θα μας δώσει την πληρωμένη VIP έκδοση, με όλες τις premium δυνατότητες.

Το μόνο θέμα εδώ είναι ότι πρέπει να κάνουμε αρκετές ενέργειες στην αρχή για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Έτσι, σε ό,τι αφορά το YouTube, καθώς και το YT Music, το ReVanced Manager θα μας κάνει το λεγόμενο “patch” στην επίσημη εφαρμογή της πλατφόρμας της Google. Αυτό σημαίνει ότι θα μας δώσει δωρεάν τις δυνατότητες που έχει το YouTube Premium, τον πλήρη αποκλεισμό των διαφημίσεων, και πολλά άλλα.

Η επίσημη εφαρμογή του YouTube θα παραμείνει αναλλοίωτη ως έχει στην Android συσκευή μας. Όπως θα δούμε, το μόνο που πρέπει να κάνουμε μετά το patch, είναι να την απενεργοποιήσουμε, όπως παρατηρούμε στο παραπάνω στιγμιότυπο.

Εγκατάσταση & χρήση

Αρχικά, αν έχουμε τυχόν προηγούμενες εκδόσεις του ReVanced που λογικά δεν θα μας λειτουργούν καλά, καθώς και του microG, καλό είναι να τις καταργήσουμε από το Android smartphone/tablet.

Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το ReVanced Manager από το GitHub, πατώντας εδώ.

Θα μας εμφανιστεί “το αρχείο μπορεί να είναι επιβλαβές”, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα καθώς είναι απόλυτα ασφαλές. Κατόπιν, το εγκαθιστούμε στη συσκευή μας.

Μόλις το ανοίξουμε, ανάλογα τη συσκευή μας, ενδέχεται να μας ζητήσει να δώσουμε την άδεια των αγνώστων εφαρμογών, καθώς και να ορίσουμε την εκτέλεση χωρίς περιορισμούς στην εξοικονόμηση μπαταρίας.

Επιπλέον, θα μας ζητήσει τη λήψη των απαραίτητων αρχείων για να λειτουργεί σωστά. Απλά πατάμε στο ΟΚ και είμαστε έτοιμοι.

Στη συνέχεια, θα μας ανοίξει η κεντρική καρτέλα του ReVanced Manager. Αρχικά, αν θέλουμε ελληνικό μενού, το ορίζουμε από τις ρυθμίσεις.

Τώρα, στο κάτω τμήμα πατάμε στο Τροποποιητής (Patcher) > Επιλέξτε μία εφαρμογή > Προτεινόμενη έκδοση (YouTube).

Μόλις πατήσουμε την ένδειξη της προτεινόμενης έκδοσης, ο ReVanced Manager θα μας ανακατευθύνει αυτόματα στο APKMirror για να κατεβάσουμε την κατάλληλη έκδοση του YouTube apk.

Στο παράδειγμα μας, την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό, η προτεινόμενη έκδοση ήταν η 19.11.43. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιλέγουμε πάντα την έκδοση nodpi. Συνήθως θα μας την έχει πρώτη στην κορυφή το εργαλείο. Κατόπιν, κατεβάζουμε το apk που θα δούμε πιο κάτω στο APKMirror.

Θα μας εμφανιστεί “το αρχείο μπορεί να είναι επιβλαβές”, αλλά και εδώ δεν υπάρχει ζήτημα καθώς είναι απόλυτα ασφαλές.

Μόλις γίνει ή λήψη, δεν πατάμε στο “Άνοιγμα” αλλά πάμε επιτόπου διαδοχικά πίσω στον ReVanced Manager και κάνουμε κλικ στο Τροποποιητής > Αποθηκευτικός χώρος.

Θα μας ανοίξουν οι λήψεις για να εγκαταστήσουμε το apk του YouTube. Αν δεν το βλέπουμε, ίσως έχει κάτσει στα Μεγάλα αρχεία.

Αφού πατήσουμε στο apk που είναι στις λήψεις, κατόπιν κάνουμε κλικ στο Τροποποίηση και περιμένουμε λίγο να κάνει ο ReVanced Manager αυτόματα την εργασία του.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, πατάμε διαδοχικά στις ενδείξεις που αφορούν την Εγκατάσταση.

Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, ο ReVanced Manager θα μας παραπέμψει αυτόματα στο άνοιγμα του νέου και ασφαλούς τροποποιημένου app, που έχει τα χαρακτηριστικά του YouTube Premium.

Όταν γίνει η εκκίνηση της εφαρμογής, θα ειδοποιηθούμε ότι απουσιάζει το microG (GmsCore) που μας δίνει τη σύνδεση στον λογαριασμό μας, και όχι μόνο.

Χωρίς να κάνουμε κάποια ενέργεια, ο ReVanced Manager θα μας ανοίξει αυτόματα τη σελίδα του εργαλείου στο GitHub για να το κατεβάσουμε. Αν έχουμε κινητό Xiaomi ή Huawei, μπορούμε να επιλέξουμε τη σχετική λήψη.

Τέλος, εντοπίζουμε το GmsCore στις λήψεις και το εγκαθιστούμε. Μετά, το ανοίγουμε. Αυτή η διαδικασία με το microG θα την κάνουμε  μια μόνο φορά στην αρχή, μια και έξω.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συνδέσουμε τον λογαριασμό μας. Μπορούμε να προσθέσουμε όσους θέλουμε. Απλά, πατάμε στις σχετικές ενδείξεις που παρατηρούμε στα κάτωθι στιγμιότυπα, και τελειώσαμε.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη σύνδεση στον λογαριασμό μας, μπορούμε πλέον να απολαύσουμε το YouTube Premium χωρίς διαφημίσεις, και όχι μόνο.

Σε αυτό το σημείο, και πριν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το τροποποιημένο YouTube Premium, πρέπει να θυμηθούμε να απενεργοποιήσουμε την επίσημη εφαρμογή της πλατφόρμας.

Ανάλογα τη συσκευή μας, θα το εντοπίσουμε στις Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών και αναζητάμε το YouTube. Κατόπιν, το πατάμε και επιλέγουμε την απενεργοποίηση.

Επίσης, καλό είναι να απενεργοποιήσουμε και τις αυτόματες ενημερώσεις των εφαρμογών στο Play Store. Αυτό το κάνουμε από τις Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, αν για κάποιο λόγο ξεχαστήκαμε, ή κάναμε κάποιο λάθος με τις ενημερώσεις, και το επίσημο YouTube μπλόκαρε το patch, απλά χρησιμοποιούμε ξανά τον ReVanced Manager με τον ίδιο τρόπο που είδαμε προηγουμένως.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μας ξανακάνει ακόμη πιο γρήγορα την τροποποίηση με την κατάλληλη έκδοση.

Σε αυτή την περίπτωση, αν δούμε την ένδειξη “Η εγκατάσταση αντικρούστηκε”, δεν υπάρχει ανησυχία. Απλά πατάμε στα Εντάξει που θα δούμε, και ο ReVanced Manager θα συνεχίσει το νέο patch αυτόματα.

Τέλος, από τον Πίνακα Ελέγχου μπορούμε να βλέπουμε τις πληροφορίες για κάθε εφαρμογή που τροποποιούμε, αν υπάρχει κάποια ενημέρωση, ή και να την  καταργούμε.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε μέσω του ReVanced Manager, να αποκτήσουμε και το premium YouTube Music.

Εσείς θα παίξετε με το YouTube Premium ανοικτού κώδικα;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό