32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Youtube Music: Πλέον μπορείς να κάνεις αναζήτηση τραγουδώντας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το YouTube Music λανσάρει επιτέλους μια πολυπόθητη λειτουργία, τη δυνατότητα αναζήτησης τραγουδιών τραγουδώντας τα.

Αυτή η προσθήκη εντοπίστηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής για Android και υπόσχεται να σας διευκολύνει να βρείτε ποιο τραγούδι είναι αυτό που έχει κολλήσει στο κεφάλι σας.

Όπως αναφέρθηκε από το 9to5Google, η λειτουργία βρίσκεται σε δοκιμή από τον Μάρτιο και τώρα αρχίζει να γίνεται διαθέσιμη στους χρήστες Android. Πατώντας το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής, οι χρήστες θα παρατηρήσουν ένα νέο εικονίδιο κυματομορφής δίπλα στο γνωστό εικονίδιο μικροφώνου για φωνητική αναζήτηση. Πατώντας το εικονίδιο κυματομορφής ανοίγει μια σελίδα αναζήτησης που σας προσκαλεί να παίξετε, να τραγουδήσετε ή να βουτήξετε ένα τραγούδι.

Όπως επισημαίνεται από την πηγή, αυτός ο τύπος λειτουργίας δεν είναι εντελώς νέος στο οικοσύστημα της Google, καθώς εισήχθη για πρώτη φορά στην Αναζήτηση Google το 2020 και αργότερα ενσωματώθηκε στην εφαρμογή YouTube τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η τεχνολογία πίσω από αυτό αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ταιριάζει με τους ήχους που κάνετε με τις αρχικές ηχογραφήσεις, επιτρέποντας γρήγορη και ακριβή αναγνώριση τραγουδιών.

Στην πράξη, οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η διαδικασία αναγνώρισης είναι εξαιρετικά γρήγορη. Μόλις αναγνωριστεί το τραγούδι, μια σελίδα αποτελεσμάτων σε πλήρη οθόνη εμφανίζει σχετικές πληροφορίες, όπως εξώφυλλο, τίτλο τραγουδιού, καλλιτέχνη, άλμπουμ, έτος κυκλοφορίας, ακόμη και διαθεσιμότητα λήψης ή εκτός σύνδεσης. Παρέχονται επίσης βολικές συντομεύσεις για την αναπαραγωγή του τραγουδιού ή την αποθήκευση του στη βιβλιοθήκη σας.

Αυτή η ενημέρωση από την πλευρά του διακομιστή είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην έκδοση 7.02 του YouTube Music για Android, αλλά δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει σε συσκευές iOS. Αν και η λειτουργία μπορεί να φαίνεται οικεία σε ορισμένους, καθώς η Μουσική Google Play προσέφερε παρόμοια λειτουργικότητα στο παρελθόν, η συμπερίληψή της στο YouTube Music σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό