29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Youth Pass: Έως την Παρασκευή τα 150 ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντίστροφα μετά ο χρόνος για περισσότερους από 145.000 νέους 18 και 19 ετών οι οποίοι έως την Παρασκευή 31 του μηνός θα λάβουν για φέτος την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ στο πλαίσιο του Youth Pass.

Οι νέοι 18 ετών, που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση στη σχετική πλατφόρμα μέχρι τις 15 Μαΐου, ανέρχονται σε 69.825 και θα μοιραστούν ποσό συνολικού ύψους 10.473.750 ευρώ.

Επιπλέον, αυτοδίκαια θα λάβουν τα 150 ευρώ και 75.863 νέοι 19 ετών που είχαν κάνει ήδη αίτηση το προηγούμενο έτος με τη συνολική ενίσχυση να φθάνει στο ποσό των 11.379.450 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις που έφθασαν συνολικά σχεδόν στο ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Πώς θα καταβληθούν τα χρήματα

Η πίστωση της ενίσχυσης των 150 ευρώ γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου.  Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει μία καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών έως ότου οι δικαιούοι να λάβουν την ενίσχυση.

Το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα ενημερώσει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν το ποσό της ενίσχυσης για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα

Πιο συγκεκριμένα, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών στις παρακάτω κατηγορίες επιχειρήσεων:

Υπενθυμίζεται πως το Youth Pass αποτελεί ένα μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων.

Η ειδική εφαρμογή https://vouchers.gov.gr/youthpass δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου έως και την 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά το χρόνο μέχρι την 31η  Μαΐου κάθε έτους.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18οή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους καιυποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό