12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

You.gr: Τηλεοράσεις και Euro 2020

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Euro 2020 μπορεί να ακυρώθηκε το προηγούμενο έτος λόγω του COVID-19 αλλά φαίνεται πως “τίποτα-τίποτα δεν το σταματά” και ετοιμάζεται να κάνει σέντρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου με τον αγώνα Τουρκία-Ιταλία στο Στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης στις 22:00, συγκεντρώνοντας τα ποδοσφαιρικά βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων στον πλανήτη.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο θεσμός του Euro που διοργανώνεται από την UEFA, αποτελεί την κύρια ποδοσφαιρική οργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1960, όπου στην πρώτη διοργάνωση πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η ομάδα της ΕΣΣΔ (τωρινή Ρωσία), κερδίζοντας τη Γιουγκοσλαβία 2-1 στην παράταση, με τη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στη Γαλλία.

Οι χώρες με τις περισσότερες κατακτήσεις είναι η Γερμανία με 3 (1972, 1980, 1996), όπως και η Ισπανία (1964, 2008, 2012), ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι πιο πρόσφατες κατακτήσεις έγιναν από την Πορτογαλία το 2016, την Ισπανία με back-to-back το 2008 και 2012 και φυσικά η Ελλάδα το 2004. Περάσανε 17 χρόνια από τη στιγμή που η παρέα του Ζαγοράκη, του Καραγκούνη και του Χαριστέα, μας έβγαλαν όλους στους δρόμους να φωνάζουμε και να πανηγυρίζουμε για την κατάκτηση του “τιμημένου” τροπαίου, σκορπίζοντας ντελίριο ενθουσιασμού στη χώρα μας και όπου βρίσκονται Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Και πως να ξεχαστεί αυτή η λαμπρή πορεία της χώρας μας στη διοργάνωση όταν προσπέρασε σα σίφουνας δυνάμεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Πορτογαλία, Γαλλία, Τσεχία, Ισπανία και Ρωσία, οι οποίες έμειναν αγάλματα, σαν αυτά της παρέας του Τσεχ, Μπάρος και Κόλερ από την Τσεχία στον ημιτελικό όπου ο Δέλλας πετάχτηκε σαν κολοσσός και με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έστειλε την Ελλάδα στον τελικό για να κερδίσει ξανά την Πορτογαλία του Φίγκο και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όλοι ελπίζουμε να ζήσουμε ξανά αντίστοιχους θριάμβους στο μέλλον, αλλά επί του παρόντος, η έναρξη της διοργάνωσης πλησιάζει και μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα της πρώτης φάσης των ομίλων αλλά και στους ίδιους τους ομίλους του Euro 2020 το οποίο διεξάγεται σε 12 χώρες:

Όμιλοι EURO 2020

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία – Οι αγώνες θα γίνουν σε Ιταλία και Αζερμπαϊτζάν
2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία – Οι αγώνες θα γίνουν σε Δανία και Ρωσία
3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία – Οι αγώνες θα γίνουν σε Ολλανδία και Ρουμανία
4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία – Οι αγώνες θα γίνουν σε Αγγλία και Σκωτία
5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία – Οι αγώνες θα γίνουν σε Ρωσία και Ισπανία
6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία – Οι αγώνες θα γίνουν σε Ουγγαρία και Γερμανία

Από την πρώτη φάση προκρίνονται οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου και οι 4 καλύτεροι τρίτοι. Στο τέλος του άρθου θα βρεις το αναλυτικό πρόγραμμα της φάσης των Ομίλων του EURO 2021.

Με το Euro 2020 να ξεκινάει την Παρασκευή 11 Ιουνίου στο Ολίμπικο της Ρώμης και το μεγάλο τελικό να διεξάγεται την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, σημαίνει πως έχουμε ένα ολόκληρο μήνα γεμάτο ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας και ήρθε η στιγμή για να αναβαθμίσουμε την τηλεόρασή μας για να μπορέσουμε να απολαύσουμε φάσεις και στιγμές σε υψηλή ανάλυση.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το You.gr όπου κάποιος θα βρει μια τεράστια γκάμα ετοιμοπαράδοτων τηλεοράσεων για να μπορέσει να απολαύσει το Euro 2020 και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 220 τηλεοράσεις από 12 κατασκευαστές, κάτι που κάνει την επιλογή αυτής που ταιριάζει στον καθένα μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση, με ποικιλία τιμών και λύσεις που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, πάντοτε μέσα από την αξιοπιστία που διαχρονικά χαρακτηρίζει το You.gr.

Κάνοντας είσοδο στο You.gr μπορεί κανείς να βρει όλα τα κορυφαία μοντέλα τηλεοράσεων σε ποικιλία τιμών και διαστάσεων έτσι ώστε να καλύψουν κάθε ανάγκη μας, με τις προτάσεις αγοράς να εμφανίζονται εύκολα και ξεκάθαρα, με πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά για να γίνουν και οι σχετικές συγκρίσεις, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην κουράζεται και να κάνει τις αγορές του άμεσα και πάνω από όλα αξιόπιστα.

Samsung σειρά neoQLED QN90

Οι προτάσεις από το “στρατόπεδο” της Samsung έχουν να κάνουν με τη σειρά neoQLED QN90, με τον κορεάτικο κολοσσό να προσφέρει τη συγκεκριμένη σειρά στις 55”, 65”, 75” και 85”, με κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά που θυμίζουν κάτι παραπάνω από μια απλή τηλεόραση, μετατρέποντας τον προσωπικό μας χώρο σε γήπεδο που διεξάγεται το Euro 2020, καθώς προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία θέασης.

Η σειρά neoQLED QN90 ξεχωρίζει για την τεχνολογία Quantum Matrix η οποία ελέγχει με ακρίβεια τα νέα, μικροσκοπικά Quantum Mini LED και αποδίδει το μαύρο, το λευκό αλλά και κάθε ενδιάμεση απόχρωση με μεγαλύτερη ακρίβεια, ζωντανεύοντας κυριολεκτικά την εικόνα, αποκαλύπτοντας κάθε λεπτομέρεια σε σκοτεινές και φωτεινές περιοχές στην εικόνα που βλέπουμε.

Η ποιότητα της εικόνας αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο καθώς η Samsung έχει φροντίσει να ενσωματώσει τον επεξεργαστή Neo Quantum Processor 4K, τον ισχυρό επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης ο οποίος χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να επεξεργαστεί και να αναβαθμίσει την ποιότητα της εικόνας σε οποιοδήποτε περιεχόμενο και αν προβάλλεται. Με αυτόν τον τρόπο, ο επεξεργαστής προσαρμόζει σε κάθε σκηνή την απόδοση της εικόνας ανάλογα με τις συνθήκες θέασης, ενώ το δυναμικό upscaling AI 4K εξασφαλίζει αληθινή ανάλυση 4Κ στην εικόνα μας, η οποία είναι περισσότερο ποιοτική από ποτέ.

Η σειρά της Samsung υποστηρίζει Quantum HDR 32x έτσι ώστε οι αποχρώσεις και οι λεπτομέρειες να παίρνουν ζωή με πλούσιο, ακριβές χρώμα και βαθιά αντίθεση, τη στιγμή που το Dynamic Tone Mapping του HDR10+ τροποποιεί το χρώμα και την αντίθεση ανά σκηνή, έτσι ώστε όλες οι λεπτομέρειες να εμφανίζονται στα μάτια μας και τη διασκέδαση να αλλάζει επίπεδο σε κάθε τι που βλέπουμε. Όσον αφορά την απόδοση των χρωμάτων σε διάφορες συνθήκες φωτεινότητας, η Samsung έχει ενσωματώσει την τεχνολογία Quantum Dot για να προσφέρει ακόμα καλύτερη εικόνα, η οποία με όγκο χρώματος 100%, τα χρώματα παραμένουν αναλλοίωτα σε οποιοδήποτε επίπεδο φωτεινότητας.

Με τη σειρά neoQLED QN90 δε χρειάζεται να έχουμε άγχος σχετικά με το που θα τοποθετήσουμε τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις έτσι ώστε να μην πέφτει η αντηλιά στην οθόνη και να μας δυσκολεύει στο να παρακολουθήσουμε τους αγαπημένους μας αγώνες, και όχι μόνο, καθώς χάριν της τεχνολογία Anti Reflection, η αντανάκλαση του ήλιου μειώνεται δραματικά. Έτσι, η εμπειρία θέασης βελτιώνεται, ακόμα και αν παρακολουθούμε από το πλάι, με την τεχνολογία Ultra Viewing Angle να προσφέρει πλήρως λεπτομερή εικόνα από κάθε γωνία θέασης και έτσι δε χρειάζεται να τρέξουμε να πιάσουμε την καλύτερη θέση στον καναπέ για να δούμε τους αγώνες του Euro 2020 αλλά και τις αγαπημένες μας ταινίες και σειρές.

Όπως είναι λογικό, ο τομέας του ήχου δε θα μπορούσε να μην είναι και αυτός ποιοτικός, με τη Samsung να ενσωματώνει την τεχνολογία Object Tracking Sound+ (OTS+), με τα ενσωματωμένα ηχεία να αποδίδουν ρεαλιστικό τρισδιάστατο ήχο που θα μας τοποθετήσει στη μέση της δράσης, ενώ κατά τη διάρκεια του Euro 2020, όλες οι φάσεις θα είναι σα να διεξάγονται στο σαλόνι μας καθώς η ατμόσφαιρα του γηπέδου μεταφέρεται στον προσωπικό μας χώρο. Επιπλέον, δε θα πρέπει να έχουμε το άγχος για το αν θα ακούγονται όλες οι λεπτομέρειες των αγώνων και οι πανηγυρισμοί, καθώς με την τεχνολογία Active Voice Amplifier (AVA), οι ήχοι ενισχύονται αυτόματα προσφέροντας ευκρίνεια και απομονώνοντας τους εξωτερικούς θορύβους στον περιβάλλοντα χώρο μας.

Μια τέτοια σειρά τηλεοράσεων δε θα μπορούσαν να μην έχουν διαθέσιμες λειτουργίες για την αναπαραγωγή των games, τα οποία θα μπορούσαμε να παίζουμε στα διαλείμματα μεταξύ των αγώνων με την παρέα μας στο σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, με την τεχνολογία Motion Xcelerator Turbo+ το gaming στα 120Hz σε 4K ανάλυση αλλάζει επίπεδο καθώς εξαφανίζεται το lag και το σπάσιμο των γραφικών, ενώ με την τεχνολογία AMD FreeSync Premium Pro, το HDR Gaming είναι πιο ομαλό από ποτέ, με τα γραφικά να μην αλλοιώνονται και τα games να παίζουν στο maximum των δυνατοτήτων τους.

LG σειρά Nanocell Nano756

Με τη σειρά Nanocell Nano756, η LG καταφέρνει να μας προσφέρει τηλεοράσεις με εικόνα υψηλής ευκρίνειας στις 43”, 50”, 55, 65”, 75” και 86” και 4K ανάλυση, με 8 εκατομμύρια pixels να αποδίδουν ευκρινή εικόνα γεμάτη λεπτομέρειες, αφού η τεχνολογία NanoCell φροντίζει να μας προσφέρει μια υψηλής ποιότητας 4K εμπειρία θέασης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω νανοσωματιδίων που φιλτράρουν και βελτιώνουν τα χρώματα, απεικονίζοντας μόνο τα γνήσια χρώματα και με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια στην οθόνη μας, η οποία ξεχειλίζει πλέον από ρεαλισμό.

Με τις τηλεοράσεις LG NanoCell TV, όχι μόνο οι αγώνες του Euro 2020 αλλά και οι ταινίες αλλάζουν μορφή καθώς με τη λειτουργία “Pure Colors”, το βελτιωμένο HDR αλλά και οι αναβαθμισμένες τεχνολογίες Dolby, η εμπειρία θέασης αλλάζει επίπεδο. Σε αυτό συμβάλλει και το HDR 10 Pro, το οποίο ρυθμίζει τη φωτεινότητα ενισχύοντας τα χρώματα και αποκαλύπτοντας ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια, για ευκρινή και ρεαλιστική εικόνα.

Τα games είναι και αυτά ένας τομέας που αναβαθμίζεται με τη σειρά Nanocell Nano756, καθώς με το Game Optimizer, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα βελτίωσης των γραφικών και του ήχου στα games. Με αυτόν τον τρόπο, η τηλεόραση δείχνει τον καθοριστικό της ρόλο στα games αφού προσφέρει λύσεις για τη βελτίωσή τους, συμβάλλοντας στη συνολική διασκέδαση των gamers.

Όσον αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις, με το Euro 2020 να έχει την τιμητική του από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουλίου, η LG έχει φροντίσει να αναβαθμίσει και τον τομέα του ήχου, ο οποίος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ένταση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, καθώς με την τεχνολογία Surround Bluetooth, η ατμόσφαιρα του γηπέδου έρχεται στον προσωπικό μας χώρο, ενώ οι αθλητικές ειδοποιήσεις θα μας κρατούν ενήμερους με όλες τις τελευταίες ειδήσεις των ομάδων που συμμετέχουν στο Euro 2020.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως στον τομέα της απόδοσης της εικόνας έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά από την LG καθώς με τον επεξεργαστή Quad Core Processor 4K, ο θόρυβος στην αναπαραγωγή του αφαιρείται έτσι ώστε να δημιουργείται ακόμα πιο ζωντανή αντίθεση στα χρώματα τα οποία πλέον εμφανίζονται ακόμα πιο έντονα και ζωντανά, ενώ οι εικόνες χαμηλής ανάλυσης αναβαθμίζονται και αναπαράγονται με ποιότητα που προσεγγίζει την 4K ανάλυση.

Η σειρά Nanocell Nano756, πρέπει να αναφέρουμε πως ενσωματώνει το LG ThinQ AI το οποίο κάνει το χειρισμό της τηλεόρασης, την αναζήτηση προγραμμάτων, οπτικοακουστικού περιεχομένου αλλά και το χειρισμό συνδεδεμένων συσκευών μέσα από το Home Dashboard, πιο εύκολη από ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, το σαλόνι μας θα γίνει το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού καθώς όλες οι έξυπνες συσκευές θα είναι συνδεδεμένες και θα μπορούμε να τις παρακολουθεί αλλά και να τις ελέγχουμε μέσα από την τηλεόρασή μας.

Sony σειρά X80J

Οι Sony τηλεοράσεις της σειράς X80J, με ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα Google TV, έρχονται να δείξουν πόσο ποιοτική μπορεί να είναι η συγκεκριμένη σειρά που προσφέρεται στις 43”, 50”, 55”, 65” και 75” καθώς με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα τα οποία ζωντανεύουν χάρη στο TRILUMINOS PRO και τον επεξεργαστή 4K2 HDR Processor X1, ο οποίος μπορεί να αναβαθμίσει υλικό σε 2K ή Full HD ανάλυση σε 4K, η εξαιρετικά υψηλή αντίθεση αποδίδει μια απόλυτα ρεαλιστική αίσθηση σε κάθε τι που παρακολουθούμε, αναβαθμίζοντας κάθε οπτικοακουστική εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο επεξεργαστής 4K HDR Processor X1 χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους για να καθαρίσει τον θόρυβο και να ενισχύσει τις λεπτομέρειες στην εικόνα ενώ με ακόμη πιο καθαρό σήμα 4Κ5, ό,τι απεικονίζεται στην τηλεόραση είναι πιο κοντά στην ανάλυση 4K, με ρεαλιστικά χρώματα και αντίθεση που ξεχωρίζει. Όσον αφορά το TRILUMINOS PRO, οι τηλεοράσεις που ενσωματώνβουν το συγκεκριμένο αλγόριθμο, έχουν την ικανότητα να εντοπίσουν το χρώμα από τον κορεσμό, τον τόνο και τη φωτεινότητα, για να αποδώσουν φυσικές αποχρώσεις με κάθε λεπτομέρεια και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Η τεχνολογία Object-based HDR remaster που ενσωματώνει η σειρά X80J, φροντίζει έτσι το χρώμα κάθε μεμονωμένου αντικειμένου στην οθόνη να αναλύεται με την αντίθεση να προσαρμόζεται, κάτι το οποίο δε συμβαίνει στις περισσότερες τηλεοράσεις, όπου η αντίθεση προσαρμόζεται μόνο κατά μήκος μιας καμπύλης αντίθεσης από το μαύρο προς το λευκό. Έτσι, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία η Sony καταφέρνει να αναπαράγει μεγαλύτερο βάθος, περισσότερες υφές και πιο ρεαλιστικές εικόνες.

Η Sony έχει επίσης φροντίσει, μέσω του Motionflow XR, να παρουσιάσει ομαλές και ευκρινείς λεπτομέρειες ακόμα και σε γρήγορες σκηνές, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία να δημιουργεί και να εισάγει πρόσθετα καρέ μεταξύ των αρχικών. Αυτό που κάνει είναι να συγκρίνει βασικούς οπτικούς παράγοντες σε διαδοχικά καρέ, και στη συνέχεια να υπολογίζει το κλάσμα του δευτερολέπτου της δράσης που λείπει στις ακολουθίες των καρέ, βελτιώνοντας τη ροή της εικόνας που παρακολουθούμε.

Είναι εξίσου σημαντικό το ότι η σειρά X80J υποστηρίζει Dolby Vision το οποίο αναβαθμίζει την ποιότητα της εικόνας αλλά και τη φωτεινότητα, ενώ το Dolby Atmos, έρχεται κατευθείαν από τις κινηματογραφικές αίθουσες για να αλλάξει την οπτικοακουστική εμπειρία καθώς φέρνει την πιο σημαντική αναβάθμιση στον κινηματογραφικό ήχο μετά τον surround-ήχο. Αυτό που πετυχαίνει είναι να αποδίδει το κάθε ηχητικό εφέ αλλά και φωνή με απόλυτη πιστότητα σε κάθε σκηνή, καθηλώνοντας τους χρήστες με την επιβλητικότητά του σε κάθε σκηνή.

Panasonic σειρά HX800E

Η σειρά HX800E της Panasonic έρχεται στις 50”, 58” και 65” και είναι τεχνολογίας LED με panel HDR Bright panel PLUS το οποίο μπορεί να αποδώσει 4K HDR εικόνα γεμάτη χρώματα. Ωστόσο, λόγω της τεχνολογίας Δυναμικών Μεταδεδομένων των Dolby Vision και HDR10+, αλλά και της τεχνολογίας Local Dimming, η απόδοση της εικόνας χαρακτηρίζεται από την πλούσια απεικόνιση λεπτομερειών και αντίθεσης με ακρίβεια.

Η λειτουργία της σειράς αυτής στηρίζεται στον επεξεργαστή HCX ο οποίος στηρίζεται σε πίνακες 3D LUT, HDR και Τεχνολογία 4K Remaster για να αποδώσει με ακρίβεια την εικόνα αλλά και τα χρώματα, έτσι ώστε να έχουμε το πιο ομαλό και πιο κοντά στην πραγματικότητα αποτέλεσμα. Επίσης, μέσω των προτύπων HDR10+ και Dolby Vision, η HDR εικόνα αναβαθμίζεται και τα χρώματα αποδίδονται πιστά, όπως η αντίθεση και η φωτεινότητα, βελτιώνοντας τη συνολική οπτικοακουστική εμπειρία.

Στον τομέα του ήχου θα πρέπει να αναφέρουμε πως υποστηρίζεται το Dolby Atmos, το οποίο αναβαθμίζει τον ήχο σε κινηματογραφικό, αποδίδοντας κάθε ηχητικό εφέ και τη φωνή με απόλυτη πιστότητα, κάνοντας τους χρήστες να νιώθουν πως το κάθε τι εξελίσσεται μέσα στον ίδιο τους το χώρο, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και κάνοντάς τον ακόμα πιο επιβλητικό. Σε αυτό φυσικά συμβάλλει και το HDR Bright Panel Plus, το οποίο αποδίδει οξεία και, κρυστάλλινη εικόνα HDR με καθαρή απεικόνιση του λευκού χρώματος χάριν του φωτεινού οπίσθιου φωτισμού LED, πετυχαίνοντας υψηλή απόδοση ακόμα και σε συνθήκες πολύ έντονου φωτισμού.

TCL σειρά P715

Αυτό που καταφέρνει η TCL με τη σειρά P715 είναι να προσφέρει στους χρήστες μια 4K HDR Android TV που συνδυάζει τη λεπτή και μοντέρνα σχεδίαση που στηρίζεται στο μεταλλικό σχεδιασμό, με τις επιδόσεις όσον αφορά την ποιότητα εικόνας μιας και είναι HDR10 σε 4Κ ανάλυση και λειτουργικό σύστημα Android TV με ενσωματωμένο Google Assistant, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης στο αγαπημένο μας περιεχόμενο μέσω φωνητικού ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, η edge-to-edge οθόνη χωρίς bezel, υποστηρίζει HDR10 με 4Κ ανάλυση και πλέον το υλικό που εμφανίζεται στην οθόνη, είτε αφορά , φωτογραφίες, οι αγαπημένες μας ταινίες, games αλλά και αθλητικές διοργανώσεις, αποκτούν νέα διάσταση καθώς οι φωτεινές και σκούρες αποχρώσεις τονίζονται με τα σωστά τους χρώματα, με το συνολικό αποτέλεσμα να αλλάζει επίπεδο.

Σημαντικό είναι επίσης πως η δυνατότητα Smart HDR μπορεί να μετατρέψει το SDR υλικό μας σε HDR, αναβαθμίζοντας την ποιότητά τους. Αυτό το καταφέρνει τόσο με την τεχνολογία HDR αλλά και τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης η οποία ενισχύει τη φωτεινότητα στις σκηνές χαμηλού φωτισμού, αναδεικνύοντας αντικείμενα σε σκιές. Επίσης, στις φωτεινές σκηνές, το Smart HDR ενισχύει την αντίθεση έτσι ώστε τα αντικείμενα να ξεχωρίζουν από το φόντο, κάτι που βοηθάει στο να δίνεται βάθος στην εικόνα και τις λεπτομέρειες που μέχρι πριν δεν εμφανιζόντουσαν, να είναι πλέον ορατές, κάνοντας την τελική εικόνα να φαίνεται ακόμα πιο ζωντανή.

Μια ακόμη λειτουργία που κάνει την τηλεόραση της TCL για τα μοντέλα των 43”, 50”, 55”, 65” και 75” να ξεχωρίζουν, είναι η τεχνολογία Micro Dimming που σχετίζεται με τη βελτίωση της αντίθεσης στην εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, το Micro Dimming αναλύει την εικόνα που αναπαράγεται σε εκατό ξεχωριστές ζώνες έτσι ώστε να προσαρμόσει τη φωτεινότητα. Με αυτόν τον τρόπο, η ποιότητα της εικόνας βελτιώνεται σημαντικά, με την εμπειρία θέασης να αναβαθμίζεται, ειδικά σε σκηνές όπου ο φωτισμός είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Samsung The Terrace

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν οι QLED 4K τηλεοράσεις Terrace για εξωτερικούς χώρους με πιστοποίηση IP55 για αντοχή στη σκόνη και το νερό, και προσφέρονται στις 55”, 65” και 75”, κάνοντας την οπτικοακουστική εμπειρία ξεχωριστή, με τους αγώνες του Euro 2020 να εμφανίζονται κυριολεκτικά με άλλη μορφή, και όσους να παρακολουθούν να νιώθουν πως βρίσκονται στην κερκίδα του γηπέδου όπου διεξάγεται ο αγώνας.

Οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις είναι ιδανικές για χρήση σε εξωτερικούς χώρους καθώς αποδίδουν εξαιρετικά φωτεινή ποιότητα εικόνας, της οποίας η φωτεινότητα φτάνει μέχρι και τα 2000 nits και βελτιωμένη ορατότητα σε υπαίθριους χώρους, χαρίζοντας μια ανευ προηγουμένου οπτικοακουστική εμπειρία, ενώ η πιστοποίηση IP55 παρέχει προστασία από εξωτερικές συνθήκες, όπως υγρασία, σκόνη και θερμότητα, ιδανική δηλαδή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί το Euro 2020, αφού το διάστημα 11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου, χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες και η τηλεόραση αυτή θα αντέξει τη λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει υγρασία αλλά και σκόνη, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή της.

Το Terrace είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία έγχρωμης όρασης 100% που προσφέρει πλούσια και ακριβή χρώματα 4K QLED σε κάθε σκηνή που εκτυλίσσεται ακόμα και στο φως του ήλιου ενώ προσφέρει ταυτόχρονα κίνηση σε υψηλή ταχύτητα για να αποφεύγεται η θόλωση μεταξύ γρήγορων εικόνων κατά την παρακολούθηση ταινιών αλλά και αθλητικών διοργανώσεων που χαρακτηρίζονται από γρήγορες εναλλαγές στην εικόνα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σειρά είναι ιδανική για χρήση σε εξωτερικούς χώρους και δε θα μπορούσε να μη διαθέτει τεχνολογία για τη μείωση της αντανάκλασης, βελτιώνοντας παράλληλα τα επίπεδα αντίθεσης εικόνας, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το αγαπημένο του περιεχόμενο ακόμα και στις ηλιόλουστες ημέρες,

Λένε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και το Direct Full Array 16x παρέχει ακριβή ελεγχόμενο φωτισμό που προσαρμόζεται έξυπνα ώστε να παρέχει πιο πλούσιες αποχρώσεις του μαύρου, έτσι ώστε να γίνονται ορατές ακόμα και οι πιο σκοτεινές λεπτομέρειες σε ό,τι και αν παρακολουθούμε. Οι λεπτομέρειες ωστόσο αποκαθίστανται και μέσω του κβαντικού επεξεργαστή της Samsung, ο οποίος μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, μειώνει το θόρυβο και ομαλοποιούνται οι άκρες γύρω από τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην τηλεόραση.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η σειρά Terrace υποστηρίζει και το Quantum HDR 32x έτσι ώστε οι αποχρώσεις και οι λεπτομέρειες να αναπαριστώνται με ακριβές χρώμα και βαθιά αντίθεση, με το HDR10+ Dynamic Tone Mapping να προσαρμόζει τροποποιεί το χρώμα και την αντίθεση σε κάθε σκηνή, έτσι ώστε όλες οι λεπτομέρειες να εμφανίζονται στα μάτια μας στις σωστές αποχρώσεις.

Οι επιλογές που μας δίνονται μέσα από το You.gr για την αγορά τηλεόρασης είναι πραγματικά πάρα πολλές, καθώς είναι διαθέσιμα πάνω από 220 μοντέλα από 12 κατασκευαστές, σε ένα εύρος τιμών το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει τον καθένα που θέλει να αναβαθμίσει την τηλεόρασή του, και να υποδεχτεί το Euro 2020 όπως πρέπει, επενδύοντας στην τηλεόραση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του, και να έχει τεχνολογίες οι οποίες αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία θέασης.

Πρόγραμμα Euro 2020

ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Παρασκευή 11 Ιουνίου

22:00 Τουρκία – Ιταλία | Ολίμπικο, Ρώμη (1ος όμιλος)

Σάββατο 12 Ιουνίου

16:00 Ουαλία – Ελβετία | Ολυμπιακό Στάδιο, Μπακού (1ος όμιλος)
19:00 Δανία – Φινλανδία | Πάρκεν, Κοπεγχάγη (2ος όμιλος)
22:00 Βέλγιο – Ρωσία | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη (2ος όμιλος)

Κυριακή 13 Ιουνίου

16:00 Αγγλία – Κροατία | Γουέμπλεϊ, Λονδίνο (4ος όμιλος)
19:00 Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία | Αρένα Νατσιονάλα, Βουκουρέστι (3ος όμιλος)
22:00 Ολλανδία – Ουκρανία | Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, Άμστερνταμ (3ος όμιλος)

Δευτέρα 14 Ιουνίου

16:00 Σκωτία – Τσεχία | Χάμπντεν Παρκ, Γλασκώβη (4ος όμιλος)
19:00 Πολωνία – Σλοβακία | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη (5ος όμιλος)
22:00 Ισπανία – Σουηδία | Καρτούχα, Σεβίλλη (5ος όμιλος)

Τρίτη 15 Ιουνίου

19:00 Ουγγαρία – Πορτογαλία | Πούσκας Αρένα, Βουδαπέστη (6ος όμιλος)
22:00 Γαλλία – Γερμανία | Άλιαντς Αρένα, Μόναχο (6ος όμιλος)

Τετάρτη 16 Ιουνίου

16:00 Φινλανδία – Ρωσία | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη (2ος όμιλος)
19:00 Τουρκία – Ουαλία | Ολυμπιακό Στάδιο, Μπακού (1ος όμιλος)
22:00 Ιταλία – Ελβετία | Ολίμπικο, Ρώμη (1ος όμιλος)

Πέμπτη 17 Ιουνίου

16:00 Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία | Αρένα Νατσιονάλα, Βουκουρέστι (3ος όμιλος)
19:00 Δανία – Βέλγιο | Πάρκεν, Κοπεγχάγη (2ος όμιλος)
22:00 Ολλανδία – Αυστρία | Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, Άμστερνταμ (3ος όμιλος)

Παρασκευή 18 Ιουνίου

16:00 Σουηδία – Σλοβακία | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη (5ος όμιλος)
19:00 Κροατία – Τσεχία | Χάμπντεν Παρκ, Γλασκώβη (4ος όμιλος)
22:00 Αγγλία – Σκωτία | Γουέμπλεϊ, Λονδίνο (4ος όμιλος)

Σάββατο 19 Ιουνίου

16:00 Ουγγαρία – Γαλλία | Πούσκας Αρένα, Βουδαπέστη (6ος όμιλος)
19:00 Πορτογαλία – Γερμανία | Άλιαντς Αρένα, Μόναχο (6ος όμιλος)
22:00 Ισπανία – Πολωνία | Καρτούχα, Σεβίλλη (5ος όμιλος)
Κυριακή 20 Ιουνίου
19:00 Ελβετία – Τουρκία | Ολυμπιακό Στάδιο, Μπακού (1ος όμιλος)
19:00 Ιταλία – Ουαλία | Ολίμπικο, Ρώμη (1ος όμιλος)

Δευτέρα 21 Ιουνίου

19:00 Ουκρανία – Αυστρία | Αρένα Νατσιονάλα, Βουκουρέστι (3ος όμιλος)
19:00 Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία | Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, Άμστερνταμ (3ος όμιλος)
22:00 Ρωσία – Δανία | Πάρκεν, Κοπεγχάγη (2ος όμιλος)
22:00 Φινλανδία – Βέλγιο | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη (2ος όμιλος)

Τρίτη 22 Ιουνίου

22:00 Κροατία – Σκωτία | Χάμπντεν Παρκ, Γλασκώβη (4ος όμιλος)
22:00 Τσεχία – Αγγλία | Γουέμπλεϊ, Λονδίνο (4ος όμιλος)
Τετάρτη 23 Ιουνίου
19:00 Σουηδία – Πολωνία | Κρεστόβσκι, Αγία Πετρούπολη (6ος όμιλος)
19:00 Σλοβακία – Ισπανία | Καρτούχα, Σεβίλλη (6ος όμιλος)
22:00 Πορτογαλία – Γαλλία | Πούσκας Αρένα, Βουδαπέστη (6ος όμιλος)
22:00 Γερμανία – Ουγγαρία | Άλιαντς Αρένα, Μόναχο (6ος όμιλος)

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό